Breaking

Intan Jaya Regent Natalis Tabuni ondersteunt DOB "Nabire is het waard om de hoofdstad van de provincie Centraal-Papoea te zijn"




De regent van Intan Jaya, Natalis Tabuni, sprak nogmaals zijn steun uit voor de Nieuwe Autonome Regio (DOB) en koos Nabire uit als hoofdstad van de provincie centraal Papua.

Deze verklaring werd woensdag 15 juni 2022 door de regent van Intan Jaya Natalis Tabuni overgebracht aan de mediaploeg in een hotel in Jayapaura.
 
Regent Diamond Jaya legt uit: “In het Mepago-gebied, centraal Papua, is mijn houding niet veranderd, namelijk om de nieuwe autonome regio's te steunen. Omdat de vorming van een nieuw gebied de ontwikkeling zal versnellen, kwetsbaar voor nauwere gemeenschapscontrole, economische verbetering en infrastructuurontwikkeling, legde hij uit.

Natalis Tabuni legde verder uit, momenteel zijn er voors en tegens onder de gemeenschap, vooral in de regio Midden-Papoea met betrekking tot het bepalen van de provinciehoofdstad, er zijn nog steeds wederzijdse claims voor Nabire en Timika om de provinciehoofdstad te worden. Degene die de bevoegdheid heeft om de provinciehoofdstad te bepalen, is het centrum.

Natalis hoopt ook dat het divisieteam in een studie met UGM heeft vastgesteld dat de provinciale hoofdstad in Mimika moet komen en twee in Nabire. Dus wat betreft de provinciehoofdstad, we geven het gewoon terug, laat het centrum beslissen'', zei hij.
 
Ondertussen zou de Regent van Intan Jaya, Natalis Tabuni, bij het vragen om opmerkingen over de voor- en nadelen van de hoofdstad van de provincie Centraal-Papoea de voorkeur geven aan Nabire, omdat Nabire de oudste stad is, er zijn verschillende regentschappen geweest en uit de districten die zijn uitgebreid, zijn ze weer uitgebreid 6 Districten.

Daarom zou Nabire de hoofdstad van de provincie Centraal Papua moeten zijn. Zodat we de ontwikkeling daar kunnen versnellen, terwijl Timika Regency, zonder de provinciehoofdstad te zijn, vooruitgang kan boeken omdat Timika een industriestad is.

BRON: https://www.detikpapua.com/2022/06/16/bupati-intan-jaya-natalis-tabuni-support-dob-nabire-layak-jadi-ibu-kota-provinsi-papua-tengah/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.