Breaking

Vissers van Biak ventileren over de uitbreiding van de visexportmarkt wanneer ze Moeldoko . ontmoeten




De chef van de presidentiƫle staf (KSP) van de Republiek Indonesiƫ, Dr. Moeldoko, nam de tijd om de vissers te ontmoeten, terwijl hij de Fish Management Unit (UPI) in het gebied van het Integrated Fisheries Centre (SKPT) in Biak Numfor Regency, in de provincie Papoea, doornam. , dinsdag (31/5/2022) .

De komst van Moeldoko, die werd vergezeld door plaatsvervangend V van de Indonesische presidentiƫle stafchef, Jalewaswari Pramodhawardani en de regent van Biak Numfor, Herry Ario Naap, zag ook de vangst van de vissers.

In een korte bijeenkomst sprak een van Biaks vissers de wens uit om de export van door de vissers gevangen vis uit te kunnen breiden.

"We hopen dat we vis naar meerdere landen kunnen exporteren. Momenteel gaat de export nog naar Singapore", zegt Moses vanaf het schip.

In reactie hierop benadrukte Moeldoko dat de centrale overheid serieuze aandacht besteedt aan het vergroten van het zee- en visserijpotentieel in Biak Numfor Regency, provincie Papua. Een van de bewijzen is de bouw van het Integrated Fisheries Area Centre (SKPT).

"Het bestaan van deze SKPT is een vorm van de toezegging van de centrale regering om de visserij en de zee-industrie in het regentschap van Biak volledig te ondersteunen", zei Moeldoko.

Hij onthulde ook een aantal andere steun van de overheid. Onder hen, volledigheid van faciliteiten en infrastructuur, evenals ondersteunende infrastructuur.

Bijvoorbeeld Fandoi Fishery Port als vislandingslocatie uitgerust met elektriciteit en schoon water, vissersvaartuigen en apparatuur, evenals geĆÆntegreerde koelopslag met een capaciteit van 200 ton.

Moeldoko zorgde er ook voor dat de regering zou blijven werken om van Biak Regency een exportknooppunt te maken en om geƫxporteerde producten uit de Papua-regio, namelijk Jayapura, Timika, Sorong en Manokwari, te consolideren.

"In de toekomst kan uitbreiding van de exportmarkt direct en duurzaam worden uitgevoerd, zoals naar Maleisiƫ, Vietnam, Japan, Palau, Korea en Hong Kong", legt hij uit.

Ondertussen verklaarde de regent van Biak, Numfor Herry Ario Naap, dat de visserijproductie in Biak in een jaar tijd 144,9 duizend ton bereikt of tot 13,7 procent bijdraagt aan de nationale visserij.

Ondertussen, voegde hij eraan toe, loopt het potentieel voor visserijen die zijn grondgebied binnenkomen, op tot meer dan 1 miljoen ton.

"Als dit direct kan worden geƫxporteerd, zal de hoeveelheid buitenlandse valuta die het land ontvangt natuurlijk erg groot zijn", zei Herry.

Om dit te bereiken, is het volgens Herry noodzakelijk om de ondersteunende infrastructuur te verbeteren, vooral in havens en luchthavens.

"We hopen dat er verbeteringen zullen zijn op de luchthaven van Fran Kaisiepo. En internationale routes kunnen worden heropend. Zodat de visexport vanuit Biak rechtstreeks naar Tokio, Hawaii of Sydney kan gaan", vervolgde Herry.

Ter informatie: het staatsvisserijbeheergebied van de Republiek Indonesiƫ (WPPPNRI) 717, dat de mariene wateren van de Cendrawasih-baai en de Stille Oceaan omvat, is een van de belangrijkste visserijbeheergebieden voor Indonesiƫ.

Het watergebied wordt tot nu toe veel gebruikt door de mensen van Biak Numfor Regency. De superieure producten zijn grote pelagische soorten zoals grootoogtonijn, geelvintonijn en gestreepte tonijn, die een enorm economisch potentieel hebben.

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.