Breaking

Papoea-vredesverklaring, vice-president Ma'ruf Amin: vecht niet tegen jezelf



Papoea's in het regentschap Jayawijaya in de provincie Papua luisterden enthousiast naar de virtuele toespraak van vice-president Ma'ruf Amin tijdens de Papua-vredesverklaring ter herdenking van de verjaardag van Pancasila, woensdag (1/6/2022). In een toespraak waarvan Papua's via videoconferentie getuige waren, begroette vice-president Ma'ruf alle Papua's in de lokale taal op het Education Field, Wamena.

"Alle mensen die aanwezig waren op het Wamena Education Field, Papua, ik hou van je (I love you). Bedankt aan de LMA (Indigenous Peoples Institute) voor het initiëren van dit evenement. Grote waardering gaat ook uit naar traditionele leiders, stamhoofden van verschillende traditionele gebieden over de hele wereld. -Papoea die ook aanwezig was op het Wamena Education Field", zei Ma'ruf Amin in zijn toespraak. De vice-president sprak zijn waardering uit voor de Papoea's die zich consequent hebben gehouden aan de nationale afspraak dat Papoea deel uitmaakt van de Unitaire Staat van de Republiek Indonesië.

"Deze verklaring biedt tegelijkertijd grote kansen en kansen voor alle niveaus van inheemse Papoea's (OAP) om actief betrokken te zijn bij het ontwikkelingsproces van de Papoea's", zei hij.

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.