Breaking

Vier maïsboeren in Lamongan Regency zullen kennis delen met boeren in Papua



Vier maïsboeren uit Bluri Village, Solokuro District, Lamongan Regency, zullen naar Papua worden gestuurd om hun kennis door te geven aan boeren in Oost-Indonesië.

Het plan voor het vertrek van de vier Lamongan-korenboeren begon met een bezoek van het hoofd van het Community Development Corps van de Indonesische National Police Security Maintenance Agency (Kakorbinmas Baarkam Polri), inspecteur-generaal van de politie Suwondo Nainggolan, om een vergelijkende studie uit te voeren over maïsteelt in Bluri Village.

Suwondo zei dat het vergelijkende onderzoek naar de maïsteelt is uitgevoerd als voorbereiding op de uitvoering van het plantage-ontwikkelingsprogramma in de Papua-regio.

"Dit programma is niet het eerste, we hebben eerder training gegeven over veeteelt in het Solo-gebied, en momenteel richten we ons op maïs omdat we van plan zijn een maïsplantage in de Papua-regio te ontwikkelen, daarvoor moeten we vergelijkende studies en onderzoek doen ', zei Suwondo dinsdag. (7/6/2022).

De senior politieagent legde uit dat Lamongan als onderzoeksdoel was gekozen, omdat Lamongan een van de gebieden is met de grootste maïsproductie in Indonesië.

"We hebben Lamongan gekozen als een plek om te studeren of aan te hangen, omdat op basis van de gegevens die we hebben bestudeerd, bekend is dat Lamongan beroemd is om zijn maïs. Daarnaast is het verkeer ook gemakkelijk, omdat we efficiënt moeten zijn. Bovendien, onze kosten worden gefinancierd door de staat, dus alles moet zo effectief mogelijk verlopen', zei hij.

Uit dit bezoek aan Bluri Village is besloten dat er 4 maisboeren waren die met directe hulp van een van de agenten van de Lamongan Police voor 3 maanden naar Papua zouden gaan om kennis te verstrekken over de procedures voor het planten van maïs aan boeren in Papua .

"Eerder hebben we gesproken met de heer Kades Bluri, de heer Kapolres en agrarische officieren hier, ze zijn blij om hun kennis en vaardigheden over te dragen aan ons en onze broeders en zusters in Papua op het gebied van maïsteelt," zei hij.

Suwondo hoopt dat de mensen in Papua de juiste manier van mais planten echt gaan begrijpen, zodat de resulterende maisplanten goed kunnen zijn en het Papoea-volk van welzijn kunnen voorzien.

"We danken de mensen van Lamongan, vooral de boeren in Bluri Village, voor hun bereidheid om ons te helpen. Daar (Papua) heeft al 200 hectare grond die beheersrechten heeft gekregen. Maar in het begin zullen we slechts 20 hectare openen Later wordt het een werkopleidingscentrum zodat ze allemaal kennis kunnen opdoen. Hopelijk loopt alles soepel", aldus Suwondo.

Ondertussen zei het hoofd van Bluri Village, Heru Sukadri, dat zijn partij klaar zou staan om te helpen bij het planten van maïs in Papua.

Bij die gelegenheid legde Heru uit dat er in Bluri Village ongeveer 700 maïsboeren zijn die twee keer per jaar oogsten.

"In één oogst kunnen maïsboeren in Bluri Village ongeveer 8 tot 9 ton per hectare produceren. Voor operationele kosten per hectare hebben boeren ongeveer Rp. 9 miljoen nodig. De kosten worden berekend vanaf het planten tot na de oogst", aldus Heru. .

Ondertussen is de winst die boeren behalen, zei Heru, gemiddeld ongeveer 60 procent van de oogst. Hij onthulde dat de prijs van maïs momenteel in het bereik van IDR 4.700 per kilogram ligt, een daling ten opzichte van de eerste oogst, die IDR 5.300 kostte.

Op dit moment is het weer nog steeds gunstig, misschien zijn de ratten en slangen het obstakel", zei hij.

Om op te merken, bij het uitvoeren van een vergelijkende studie in Bluri Village voor de ontwikkeling van plantages in Papua, het nationale politiehoofdkwartier van Baharkam, inspecteur-generaal van politie Suwondo Nainggolan vergezeld door de Lamongan politiechef, AKBP Miko Indrayana, hoofd van Binmas AKP Turkhan Badri en landbouwofficieren van Lamongan Regency.

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.