Breaking

Connectiviteit van toeristische bestemmingen in het kustparkgebied van Berau Bay



Toerisme is een toonaangevende sector voor het verbeteren van de economie van de mensen die het beschermde gebied van het Berau Bay-kustpark, Fakfak Regency, provincie West Papua bewonen.

De lokale gemeenschap heeft een toeristische route gecreëerd die van de ene bestemming naar de andere is verbonden om te genieten van de natuurlijke schoonheid van het bos tot de zee die wordt aangeboden aan toeristen die het beschermde gebied van het kustpark Berau Fakfak Bay bezoeken.

Het toeristische pad van het Berau Bay-kustpark, gecreëerd door lokale mensen, verbetert de betoverende schoonheid van de zee, verkent mangrovebossen (mangroven), schrijft traditionele dorpsverhalen over de voorouders van de Fakfak-gemeenschap totdat ze uiteindelijk genieten van de sensatie van mystieke watervallen waarvan wordt aangenomen dat ze door lokale mensen om ziekten te genezen.

De schoonheid van het strand van het kustpark Berau Fakfak Bay is zo charmant, vooral de sfeer in de middag, genietend van de schemering, verschilt niet veel van de zonsondergang in Kaimana. De onderwaterschoonheid is ook betoverend voor duikers vanwege het prachtige koraalrifecosysteem en veel advertenties.

De exotische kust met een weelderig doolhof van mangroven op het kalme wateroppervlak is een prachtig gezicht voor reizigers om de momenten van hun reis vast te leggen.

In dit gebied zijn er ook verhalen over de voorouderlijke geschiedenis van de lokale gemeenschap, gekenmerkt door het oude moskeegebouw dat werd gebouwd in het begin van de 18e eeuw.

Een prachtige waterval waarvan wordt aangenomen dat deze mystieke eigenschappen heeft voor het genezen van verschillende ziekten. De waterval is een toonaangevende bestemming die veel toeristen het kustpark Berau Bay bezoeken.

Voorzieningen bieden

Deze natuurlijke en historische toeristische bestemmingen bevinden zich in vijf dorpen in het Kokas-district, namelijk Ubadari Village, Batufiafas Village, Kiminakra Village, Mandoni Village, Patimbrak Village en Kaburbur Village. De vijf dorpen liggen in het beschermde natuurgebied van het kustpark Berau Bay, Fakfak Regency.

Het traceren van de toeristische route voor de lokale gemeenschap is meer geschikt vanaf Ubadari Village met een motorboot rond alle bestemmingen totdat u terugkeert naar Ubadari Village. Omdat de toegang tot vervoer over land van het dorp naar de hoofdstad van het district Fakfak soepel verloopt.

Het hoofd van Mandoni Village, Jaelani Tigtigweria in Fakfak, zei zondag dat de toeristische route voor de lokale bevolking een manier is geweest om van het ene dorp naar het andere te verhuizen.

Het viel me echter net op dat deze route een zeer exotische toeristische route is met een verbluffende natuurlijke schoonheid van het bos tot aan de zee. Evenals historische verhalen van voorouders die toeristische actrices zijn voor reizigers die van de Indonesische cultuur houden.

"Bovendien een van de oudste moskeeën in het Fakfak-regentschap en ook historische grotten tijdens het Fakfak-koninkrijk waar mensen rustten en uitrusten", zei hij.

Volgens hem verwelkomt de lokale gemeenschap het voornemen van de lokale overheid, die wordt ondersteund door de Indonesische Natuurbescherming en de Indonesische Vereniging van Reisgidsen, om de toeristische route op nationaal en zelfs internationaal niveau te introduceren.

"In wezen zijn we klaar om de regering te steunen voor de ontwikkeling van het toerisme. De gemeenschap is er klaar voor als ze de bouw van gastgezinnen of onderkomens ondersteunt voor toeristen die komen," zei hij.

Verenigd oprukkend

Om de toeristische sector in het beschermde gebied van het kustpark Berau Bay te ontwikkelen, met name de toeristische route van de Ubadari-waterval, heeft het toeristenbureau van Fakfak hutten of tuinhuisjes ingericht om te ontspannen voor bezoekers die komen om tot rust te komen.

De regering heeft ook een toeristenbewustzijnsgroep of Pokdarwis Ubadari gevormd om sinds begin 2020 onafhankelijk de netheid van de toeristische route van de waterval te onderhouden en te waarborgen.

Het hoofd van de Ubadari Pokdarwis, Husein Iha, legde uit dat het toeristengebied in het beschermde gebied van het kustpark Berau Bay vol begint te raken met binnenlandse toeristen. Vooral het Ubadari-watervalgebied is erg druk met bezoekers.

Omdat je deze toeristische attractie over land bereikt met vierwielige of tweewielige voertuigen vanuit de hoofdstad van het Fakfak-district voor een reis van een uur.

Het beheer van het toerisme in het beschermde natuurgebied van het Berau Bay kustpark heeft de steun van de Indonesische Conservation Foundation. Vooral het streven naar duurzame ontwikkeling van toerisme.

De programmadirecteur van de Indonesische Conservation Foundation West Papua, Meity Mongdong, zei dat een toeristische route goed zal functioneren als alle toeristische componenten worden verenigd in een harmonieuze relatie tussen toeristische attracties, regelgeving en ondersteunend beleid.

Daarnaast ondersteunende informatie en gegevens, evenals analyse van experts en human resources die actief zijn en zullen profiteren van toeristische objecten.

Waarde toegevoegd

Hij hoopt dat sociale instellingen die zich bezighouden met natuurbehoud, met name op het gebied van duurzaam gebruik en beheer van toerisme, lokale gemeenschappen als een belangrijk punt of speerpunt van werkprogramma's moeten plaatsen.

De gemeenschap beschermt niet alleen de natuur en het milieu, maar kan ook profiteren van het natuurlijke potentieel om de gezinseconomie te verbeteren door middel van toeristische diensten. Want de prachtige natuur in de toeristische sector zal inkomsten opleveren.

Volgens hem is het natuurlijke potentieel van Fakfak voor toerisme veelbelovend en zal het de gemeenschap zeker grote inkomsten opleveren, zodat ze geen vis meer hoeven te vangen met destructieve instrumenten.

De toeristische sector is een toegevoegde waarde voor de gemeenschap in het beschermde gebied van het kustpark Berau Bay, zodat de Indonesische Conservation Foundation de lokale gemeenschap ondersteunt bij het beheer van duurzaam toerisme.

Ze hebben een aantal programma's voor capaciteitsopbouw voor jongeren en lokale gemeenschappen gepland, zodat de toeristische sector zich verder zal ontwikkelen, zodat de voordelen voor de komende generaties voelbaar zullen zijn.

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.