Breaking

Verwachtingen van inheemse volkeren Instellingen voor afwijzingen van nieuwe autonome regio's om helder te denken omdat nieuwe autonome regio's goede bedoelingen hebben




Zoals de vorm van het getal acht die onverminderd doorgaat, maar ook ondersteuning voor de realisatie van het beleid voor de uitbreiding van de Nieuwe Autonome Regio (DOB) van Papua. Ondanks de kwestie van een aantal afwijzingen in sommige gebieden door middel van demonstraties, blijft de houding van steun in feite zonder enige pauze naar voren komen. Men kan zeggen dat de meerderheid van het Papoea- volk en de mensen om hen heen, zelfs die in de hoofdstad, het beleid van de centrale regering ondersteunen om de vooruitgang van Papua te versnellen.

Vijf inheemse Papoea-regio's ondersteunen DOB via zeven houdingsverklaringen

In een bijeenkomst een paar dagen geleden in het Sentani-gebied, getiteld Versnelling van de welvaartsontwikkeling in overeenstemming met het Papoea-gebruiksgebied. In totaal zijn vijf traditionele gebieden, namelijk Tabi, Saireri, Lapago, Mepago en Anim Ha, erin geslaagd om samen met regionale leiders, religieuze leiders, vrouwenleiders en jeugdleiders zeven steunbetuigingen te formuleren voor het nieuwe autonome regiobeleid.

De zeven houdingsverklaringen zijn: Ondersteuning en inzet voor de uitvoering van het Otsus-beleid om de ontwikkeling en het welzijn van inheemse Papua's (OAP) te versnellen in overeenstemming met de gebruikelijke gebieden, sectorale wetten bij hun toepassing in de provincie Papua moeten worden aangepast aan wet nummer 02 van 2021 betreffende Otsus, Dring er bij de centrale overheid en de DPR op aan om de vorming van nieuwe autonome regio's in Papua onmiddellijk te realiseren, de uitbreiding van de provincie in Papua wordt gevolgd door een speciale formatie voor de acceptatie van ASN, de TNI en de politie van de OAP, het aantal zetels voor leden van de DPR RI, DPD RI uit de Papua Provincie en de Uitbreiding Provincie van ten minste vijf proportioneel, de Regent en Plaatsvervangend Regent, Burgemeesters en Plaatsvervangende Burgemeesters moeten OAP zijn, evenals Regiohoofden, inclusief gemeenschapsleiders, komen overeen om een samenwerkingsforum te vormen om toezicht te houden op de versnelling van de welzijnsontwikkeling in overeenstemming met de gebruikelijke gebieden van Papoea.

Ondersteuning van de Biak Numfor Indigenous Peoples Institution voor Papoea-Nieuw-Guinea

Niet alleen vanuit de vijf gebruikelijke gebieden van Papua kwam steun voor het nieuwe autonome regiobeleid ook voort uit de Indigenous Peoples Institution (LMA) van Biak Numfor Regency. Het hoofd van de LMA voor het regentschap Biak Numfor, David Rumansara, zei dat de inheemse bevolking van Saireri, vooral Biak Numfor, de DOB en Otsus Volume II krachtig steunen omdat de gemeenschap welvaart wil. De steun komt niet alleen van de mensen in het district Biak Numfor, maar ook van de vijf regentschappen die deel uitmaken van het Saireri-gebruiksgebied, namelijk het district Supiori, het district Yapen, het district Waropen, het district Nabire en het district Biak Numfor.

Ondertussen hoopt drs.Marthinus Randongkir, de plaatsvervangend voorzitter van de Organisatie voor Cadreization en Lidmaatschap van de Biak Numfor LMA, dat degenen die overheidsprogramma's afwijzen, waaronder DOB en Otsus Volume II, helder moeten nadenken en het programma moeten accepteren. De gemeenschap zou DOB en Otsus Volume II moeten steunen omdat de doelen goed zijn.

Ondersteuning van Mimika Regent, Eltianus Omaleng

Er is ook steun van niet alleen inheemse volkeren, maar ook van lokale overheden. Deze keer kwam het uit het Mimika Regency-gebied, geleid door de Mimika Regent Eltinus Omaleng tijdens de ochtendbijeenkomst bij het regeringskantoor van SP 3. Centraal Papua Provincie. De activiteit is gepland op 15 juni voor de Kingmi Mile 32 Church.

Volgens hem, hoewel velen negatieve gedachten hebben over de uitbreiding en uitbreiding van Otsus Volume II, zal zijn partij nog steeds steun uitroepen als een vorm van Papua's ontwikkeling en de toekomst van Papua. We hebben het niet over het gebied van iemand anders, we hebben het over het inheemse Meepago-gebied. Het hoofddoel van de verklaring is voor de toekomst van Papoea-kinderen. Bovendien, zodat de rijksoverheid meer in detail kan zien dat niet alleen de afwijzing wordt gezien in het discours van uitbreiding of de vorming van een nieuwe provincie. Er is echter ook massale steun die tot nu toe onafgebroken stroomde.

Uitbreiding van Papua, politieke participatie van de gemeenschap vergroten

De uitleg over het belang van de verdeling van het Papua-gebied komt niet alleen van partijen die hun steun hebben uitgesproken. Op het niveau van volksvertegenwoordigers zorgde Komarudin Watubun, lid van de Commissie II van de DPR RI, ervoor dat het proces voor de uitbreiding of nieuwe autonome regio's van Papoea al aan de gang was, dat zich momenteel in de DPR RI bevindt en wacht op de resultaten van de beslissing.

Het bestaan van voor- en nadelen in een democratie is gebruikelijk, het is ook niet gerechtvaardigd als wordt gezegd dat alle partijen het accepteren of afwijzen. De uitbreiding is echter een van de verantwoordelijkheden van de staat om de doelen van de staat te realiseren. Wat betreft de kwetsbaarheid voor conflicten door afwijzing, benadrukte hij ook dat het in grote en kleine hoeveelheden relatief is. Er zijn mensen die demonstraties tegen hen houden, maar of het nu de publieke opinie is of iets dat hen ontroert, dat moet allemaal worden bestudeerd.

Regionale expansie is inderdaad niet de enige manier, maar tot op de dag van vandaag is regionale expansie een manier om het ontwikkelingsproces te versnellen en gelijkheid te creëren. Want, over politieke participatie gesproken, politiek is praten over participatie, participatie betekent dat met de uitbreiding van provincies er meer provincies zullen zijn, waardoor ook de politieke participatie daarin toeneemt.

BRON: https://time.online/7355-2/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.