Breaking

Separatistische groepen handelen opnieuw, Ojek-stuurprogramma's worden opnieuw doelen



Het bestaan van separatistische groeperingen wordt nog steeds op verschillende onmenselijke en ongerechtvaardigde manieren aangetoond. Eerder bewezen betrokken te zijn bij het ondersteunen van demonstraties tegen het beleid van de uitbreiding van de Nieuwe Autonome Regio (DOB) op een aantal plaatsen in Papua. Een van de aanleidingen zijn voor de rellen die tijdens demonstraties plaatsvonden. Alsof ze niet gedimd willen worden in het gesprek totdat het nieuws is gepubliceerd, heeft de separatistische groep bestaande uit verschillende regio's opnieuw haar bestaan bewezen door veiligheidsverstoringen tot aanvallen op burgers en dodelijke slachtoffers.

Terug naar De Ojek Driver aanvallen

Een andere wreedheid werd uitgevoerd door een motortaxichauffeur neer te steken in Kibologome Village, Ilaga District, Puncak Regency, Papua op donderdag 9 juni 2022. Het slachtoffer, Adil (40), stierf na behandeling in het plaatselijke gezondheidscentrum. Hij werd donderdag 13.25 uur WIT het slachtoffer van een aanslag door een separatistische groep. Chronologisch werd het slachtoffer plotseling aangevallen op de helling van Lapar Kibogolome Kampug, Ilaga District, Puncak Regency. Gebaseerd op informatie van de plaatsvervangend voor Vredesoperaties Public Relations Cartenz AKBP Arif Irawan, liep het slachtoffer bijna over zijn hele lichaam verwondingen op. Er waren steekwonden in de meeste delen van het lichaam en beide handen van het slachtoffer waren verbrijzeld als gevolg van mishandeling.

Het lichaam van de motortaxichauffeur uit Pangkep, in de provincie Zuid-Sulawesi, arriveerde vrijdagochtend in Timika met behulp van het Smart Air PK-SNH-vliegtuig en werd vervolgens begraven in de Kamoro BTN Housing, Wonosari Jaya Village. Het lichaam werd na het vrijdaggebed begraven op de islamitische TPU naast de Yohanis Kapiyau Timika Air Force Base.

Separatistische groepen vielen Ojek-stuurprogramma's herhaaldelijk aan

De aanslag op Adil is niet de eerste keer dat een separatistische groepering een aanslag pleegt, vooral niet op motortaxichauffeurs. Eerder werd een motortaxichauffeur genaamd Samsul Satto neergeschoten terwijl hij koffie dronk voor zijn huis, Kibologome Village, Ilaga District, Puncak Regency, maandag 25 april 2022. Op basis van informatie van de Papoea-politie werd de aanval sterk verdacht van als een wraakactie voor de dood van twee figuren uit de separatistische groep.

Nog in april 2022 schoot de separatistische groep ook twee motortaxichauffeurs neer in het district Tingginambu. Het incident vond plaats op 12 april, waarbij een van de motortaxichauffeurs genaamd Soleno Lolo uit Toraja stierf na een schotwond in de rechter rib. Ondertussen liep zijn collega Sauku DG Paewa uit Makassar een schotwond in het hoofd op.

Arrestatie van de neerstekende dader in Intan Jaya

Het bestaan van aanslagen die nog steeds worden uitgevoerd door separatistische groeperingen in verschillende regio's doet geen afbreuk aan de geest van het apparaat om snel en snel te reageren op deze incidenten, die vaak dodelijke gevolgen hebben. Een daarvan is het succes van het gezamenlijke team van de Cartenz Peace Task Force bij het arresteren van leden van de separatistische Papoea-groep in Kali Wabu, Intan Jaya Regency, Papua. De groep was de dader van het neersteken van een burger genaamd Asep Saputra in Sugapa, Intan Jaya, in april 2021.

Het hoofd van de public relations van de Papoea-politie, Kombes Pol. A. Mustofa Kamal, zei dat op basis van de resultaten van de ontwikkeling, de gearresteerde verdachten ook deel uitmaakten van het munitieleveringsnetwerk voor de Papoea-separatistische groep. Dit werd bewezen toen agenten 10 patronen Cal 5.56 MM munitie vonden.

De camouflage van de Sweet Faced Separatist Group ontmantelen voor de ogen van de ambtenaren

Een artikel in de media vertelt hoe de separatistische groep Papoea's wordt beschouwd als een hoge camouflage voor de TNI en Polri, maar in werkelijkheid gevaarlijk is. Het verhaal begint met een video waarin een man van middelbare leeftijd te zien is die heel aardig, vertrouwd en behulpzaam was, maar zich later bij een separatistische groep van Papoea aansloot. Dit had veel partijen geschokt, waaronder de TNI en Polri, omdat de figuur heel dicht bij het apparaat stond, vooral toen hem vaak werd gevraagd om een gebed te leiden als er een belangrijk moment was, zoals samen eten.

Het incident begon op het moment dat de agenten van TNI en Polri samen met bewoners in afgelegen gebieden een veiligheidspost wilden repareren die eerder was beschadigd door een separatistische groepering. Die ochtend hadden veel bewoners van het dorp zich verzameld op de plek waar het onderlinge samenwerkingswerk werd gehouden. De klok tikt door tot de middag, de Indonesische Nationale Politie en de TNI hebben samen met de bewoners een post gebouwd die door de veiligheidstroepen zal worden bezet. Er kwamen zoveel mensen helpen, dus het werk aan de bouw van de Veiligheidspost ging relatief snel.

Alleen kwam er plotseling iets verdachts, toen iedereen in het werk werd ondergedompeld. Niet ver van de plaats van de gemeenschapsdienst zag men een groep mannen zingen en dansen, in beslag genomen door het plezier van samenkomen. De afstand tussen de mannen en de bewoners die de TNI en Polri hielpen bij het bouwen van de Veiligheidspost is slechts ongeveer 500-700 meter. Daarom was alles wat de mannen deden goed te zien vanaf de locatie van de Veiligheidspost. Uit de circulerende video bleek dat de mannen geen inwoners van het dorp waren. Ze komen ook niet uit naburige dorpen. Want uit hun temperament blijkt hoe ze 'reizigers' zijn in de Papoea-bossen.

De reizigers zijn de separatistische groep. Dat is te zien aan de manier waarop ze samenkomen, namelijk samen zingen en dansen. Hun aanwezigheid was geen toeval, ze waren waarschijnlijk iets van plan. Want die ochtend waren de dorpelingen heel dichtbij en verenigd met de TNI en Polri. Er werd dus gevreesd dat er aanvallen van deze groepen zouden komen. Uit de ervaring die tot nu toe is opgedaan, blijkt echter dat als de TNI- en Polri-agenten samenkomen met bewoners, de separatistische groeperingen over het algemeen geen aanslagen zullen plegen. Maar een ding dat plotseling stoort, is de man die gewoonlijk het onzichtbare gebed leidt in het gotong royong-werk.

Het was in die tijd dat het feit aan het licht kwam dat de man die gewoonlijk het gebed leidde, eigenlijk bij een separatistische groep was. De persoon ging zelfs op een rots staan en confronteerde een groep mannen met vuurwapens. Zelfs als je kijkt door de vuurwapentelescoop van de TNI en Polri, is het duidelijk hoe Sandia Magai, de naam van de man, is met een separatistische groep. Een ander verrassend ding was dat Sandia Magai eigenlijk een vuurwapen vasthield, van wie hij het niet kreeg. Hij wilde het echter niet aan het publiek laten zien. Of misschien wil hij niet dat zijn dekmantel wordt onthuld, vooral niet in het bijzijn van de TNI en Polri.

Misschien vanwege die overweging werd Sandia Magai gedwongen de soapserie 'leeuw in schaapskleren' te spelen. Doen alsof ze goed zijn tegenover de TNI, Polri en de lokale bewoners, terwijl Sandia Magai in feite een moordenaar is die behoort tot een separatistische groepering van Papoea's.

BRON: https://time.online/7242-2/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.