Breaking

Jayapura Gamki ondersteunt DOB, Daniel Yoku: dit is een kans voor het welzijn van Papoea's!



Het plan voor de uitbreiding van nieuwe autonome regio's (DOB) in Papua door de centrale regering wordt beschouwd als het bieden van welzijnskansen voor alle mensen op aarde van Cenderawasih.

Dit heeft de voorzitter van de Indonesische christelijke jeugdbeweging (Gamki) Jayapura Regency, Daniel Oktavianus Yoku, zaterdag (4/6/2022) aan Tribun-Papua.com verklaard in Sentani.
 
"Waarom, aangezien de geografie van Papua moeilijk is, is uitbreiding een oplossing om tegemoet te komen aan het welzijn van het Papoea-volk, en de ontwikkeling in Papua kan ook gelijkmatig worden verdeeld en diensten worden steeds meer aangeraakt voor de gemeenschap", zei Daniel.
 
Als er geen nieuwe autonome regio's in Papua komen, zal het volgens Daniel moeilijker zijn om verandering door te voeren.

"Als DOB niet gebeurt, denk ik dat Papua zo zal blijven en dat er niets zal veranderen", zei hij.

Hij zei dat zijn partij de centrale en regionale regeringen krachtig steunt voor inspanningen om nieuwe autonome regio's in Papua te implementeren.
 
"We zijn de heer Joko Widodo erg dankbaar, want tijdens zijn leiderschap kon Papoea worden uitgebreid. Daarom hopen we dat alle Papoea's deze nieuwe autonome regio zullen blijven steunen", hoopte hij.

Daniel zei dat het Papoea-volk niet langer verschillende verzetsacties of verzet tegen de uitbreiding van de nieuwe autonome regio's hoefde uit te voeren.
 
"Het is onmogelijk voor de regering om een programma te maken om het de mensen, inclusief ons, in het land Papua moeilijk te maken".

"We hopen en bidden dat dit hele proces goed kan verlopen en dat er geen weigering meer zal zijn", besloot hij.

BRON: https://papua.tribunnews.com/2022/06/04/gamki-jayapura-support-dob-daniel-yoku-ini-peluang-for-kesejahteraan-orang-papua

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.