Breaking

Verklaring van steun aan de Papua Community Alliance voor DOB en Otsus



Massa's van de Papoea-gemeenschap Alliantie en de Archipelgemeenschap lazen een verklaring voor met betrekking tot steun voor de nieuwe autonome regio's (DOB) en Speciale Autonomie (Otsus) Deel II in Papua, die plaatsvond op het Borasi Manokwari-plein, vrijdag (10/6/2022) .

De secretaris van het hoofd van de Maybrat-stam in Manokwari, Markus Sraun, las dat er vier overeenkomsten in de verklaring stonden.

Ten eerste staan ze volledig achter de implementatie van de Speciale Autonomiewet nr. 2 van 2021 met betrekking tot de tweede wijziging van Wet nr. 21 van 2001 met betrekking tot de Speciale Autonomie in Papua. Dit heeft namelijk een positief effect op het versnellen van de ontwikkeling en het verbeteren van het welzijn van mensen.
 
Ten tweede, steun de vorming van nieuwe autonome regio's in de Papua-regio omdat het een nationaal strategisch programma is dat gebaseerd is op gemeenschapsaspiraties.

"Daarom vragen we met groot respect aan de president van de Republiek Indonesië (Joko Widodo) en de regering om dit onmiddellijk te laten gebeuren. Door de uitbreidingsaanpak zal het de ontwikkeling versnellen en het dienstenaanbod uitbreiden en de span van ontwikkelingscontrole voor de mensen in de Papua-regio verkorten, "zei Markus.
 
Ten derde, de vorming van nieuwe autonome regio's in de Papoea-regio volledig ondersteunen, omdat dit wettelijk is voorgeschreven in artikel 76, leden 1, 2 en 3 van wet nummer 2 van 2021 betreffende speciale autonomie voor Papoea om het mandaat te legitimeren.

Ten vierde verzoek met groot respect aan de president en de centrale regering om het wetsontwerp voor de vorming van nieuwe autonome regio's in de Papua-regio onmiddellijk in wetgeving vast te stellen.

Dit is zodat de verbetering van onderwijs, gezondheid, werkgelegenheid, verbetering van de ontwikkeling van menselijke hulpbronnen, regionale economische ontwikkeling, beheer van regionaal economisch potentieel en de groei van het democratisch leven kan worden gerealiseerd.

Na het lezen van deze verklaring is het materiaal voor de verklaring aan de West Papoea Volksvergadering (MRPB) gegeven, die door Leonard Yarolo is geaccepteerd voor verdere verwerking.

BRON: https://linkpapua.com/aliansi-dunia-papua-declarasi-support-dob-dan-otsus/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.