Breaking

Dit is de reden voor de regent van Mamberamo Raya, John Tabo om Papoea-Nieuw-Guinea te steunen: de regering geeft de rechten van de eerstgeborenen



De regent van Mamberamo Raya, John Tabo, sprak zijn dank uit aan de regering van Indonesiƫ voor het verlenen van geboorterechten in Papua via de Nieuwe Autonome Regio (DOB) in Papua.

Dit werd overgebracht door John Tabo tijdens een toespraak tijdens een speciale bijeenkomst om de welzijnsontwikkeling te versnellen in overeenstemming met de gebruikelijke gebieden van Papua, in Suni Garden Lake Hotel & Resort Sentani, vrijdag (10/6/2022).
 
"Bedankt de Indonesische regering voor het geven van het geboorterecht aan elke regio en er ontbreekt niets", zei John.

Daarom, zo vervolgde hij, hoeft het plan van de centrale regering om de Nieuwe Autonome Regio (DOB) van Papua uit te breiden, niet ophef te maken. Omdat het doel is in het voordeel van de mensen op aarde van Cenderawasih.

"Waarom maken we zo'n ophef. Terwijl het eten dat wordt gegeven en op tafel staat niet wordt opgegeten en de borden niet worden afgewassen, blijven ze maar schreeuwen. Wat ontbreekt er in dit land", legde hij uit.
 
Daarnaast sprak hij ook zijn dank uit aan de Papoea Volksvergadering (MRP) die een rol heeft gespeeld in de strijd voor Papoea-Nieuw-Guinea.

"De MRP's denken is goed, en ze hebben goed fruit geplant, zodat het later goede vruchten zal dragen. Omdat Papoea werd gebouwd door middel van 3 fornuizen, namelijk overheid, religie en gewoonte", zei hij.

Niet alleen dat, zei John ook over Papua, de Indonesische staat heeft ook gezorgd voor welvaart.
 
"Vroeger wilden we dolgraag naar school, maar nu krijgen we geld van speciale autonomie zodat we naar Amerika, Australiƫ en overal elders kunnen gaan, we willen gewoon om onafhankelijkheid vragen", zei hij.

Daarom nodigt Jhon alle mensen in het Land van Papua uit om hun ogen te openen en wetenschappelijk eerlijk te zijn wat er in het onderwijs is verkregen.

"Voor mijn broers en zussen die een bachelor- en masterdiploma hebben behaald, geef hun mening in eenvoudige taal volgens onze cultuur. Nederland heeft een kaart gemaakt van zeven gebruikelijke gebieden, zodat we samen onszelf kunnen beschermen, we niet hoeven te nemen de rechten van andere mensen weg. , "concludeerde hij.

BRON: https://papua.tribunnews.com/2022/06/10/ini-alasan-bupati-mamberamo-raya-john-tabo-support-dob-papua-government-beri-hak-sulung

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.