Breaking

Infrastructuurontwikkeling in Papua om geavanceerd Indonesië te ontmoeten



Een goede infrastructuur is de basis voor de vooruitgang van een land en de hoop van elke burger zodat zijn leven welvarender wordt. In Indonesië wordt de infrastructuurontwikkeling verder geïntensiveerd om de realisatie van een geavanceerd Indonesië te ondersteunen.

Sinds 2014 geeft de regering prioriteit aan de ontwikkeling van Oost-Indonesië, met name op het meest oostelijke eiland van Indonesië, Papoea.

Infrastructuurontwikkeling wordt uitgevoerd om de versnelling van de ontwikkeling in de provincies West Papua en Papua te ondersteunen.

De regering zet zich via het ministerie van Openbare Werken en Huisvesting (PUPR) in voor het realiseren van een betrouwbare infrastructuurontwikkeling om het armoedecijfer en de armoede-index te verlagen en om de infrastructuurontwikkeling gelijkmatig over Indonesië te verdelen.

Vooral in de provincies Papua en West Papua is de overheid serieus bezig met het ondersteunen van de totstandkoming van een Geavanceerd Papua. Enkele voorbeelden van onder andere infrastructuurontwikkeling:

Ontwikkeling van XX PON Access, East Palapa Ring Optical Fiber, General TNI LB Moerdani Hospital, tot de bouw en verbetering van een aantal State Border Posts (PLBN), waaronder de Sota Border Cross Border Post in Merauke Regency als vorm van de ernst van de regering bij het bouwen van de aarde.

Om de connectiviteit in de provincies West Papua en Papua te ondersteunen, gaat de regering door met de aanleg van de Trans Papua Road, die deel uitmaakt van het Nationaal Strategisch Project (PSN) en is opgenomen in het Nationale Middellange-Term Ontwikkelingsplan (RPJMN) 2020-2024. De aanleg van luchthavens, havens en bruggen is ook een vorm van echte betrokkenheid van de Indonesische regering bij het Papoea-volk.

Minister van Openbare Werken en Volkshuisvesting (PUPR) Basuki Hadimuljono zei dat de connectiviteit tussen regio's moet worden verbeterd, zodat de stroom van goederen, diensten en mensen soepeler en efficiënter kan verlopen. Basuki voegde eraan toe dat met goede connectiviteit wordt gehoopt dat de regionale economische groei zal toenemen.

Momenteel bouwt het PUPR-ministerie 29 bruggen op de Merauke-Sorong-sectie, Teluk Wondama Regency. De bouw van deze brug is onderdeel van het vervolg van de aanleg van de Trans Papua Road. Het hoofd van het West Papua National Road Implementation Center, Gunadi Antariksa, zei in zijn persverklaring dat de te bouwen brug een totale lengte heeft van 511,5 meter die zal worden gebouwd door middel van zes werkpakketten.

De bruggenbouwpakketten zijn het Kampung Muri-Kwatisore Bridge Package I en II, het Telaga I Cs Bridge Package, het Werianggi-Ambuni Bridge Package, het Log Cs Bridge Package en het Mawin I Cs Bridge Package. De bouw van het bruggenpakket is volgens het contract sinds januari 2022 begonnen, met een voortgang van 20,77% met als doel de voltooiing tegen eind 2022.

Gunadi voegde eraan toe dat het ministerie van PUPR naast de brug ook de aanleg van de Trans Papua-weg op het Merauke-Sorong-segment voortzet. Volgens hem zijn er verschillende uitdagingen bij de aanleg van wegen- en bruginfrastructuur in Papua, zoals weersomstandigheden en de natuurlijke toestand die nog steeds in de vorm van bos is met vrij zware geografische omstandigheden in bijna alle segmenten.

Met de verschillende uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd, is het vergroten van de ontwikkeling in Papua een verplichting die door de regering moet worden uitgevoerd. Met adequate infrastructuur zal de opening van connectiviteit in Papua, vooral in bergachtige en afgelegen gebieden, geïsoleerde gebieden openen, wat op zijn beurt de prijzen van de behoeften van mensen zal verlagen.

Infrastructuurontwikkeling op Cenderawasih Earth is het bewijs van Indonesië's liefde voor Papua. Een rijk eiland, met een rechtvaardige en welvarende samenleving om Indonesia Forward 2045 te verwelkomen.

BRON: https://www.deliknews.com/2022/06/10/pembangun-infraktur-di-papua-untuk-menyongsong-indonesia-maju/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.