Breaking

Veel interesses, 2 favoriete scholen in Manokwari houden PPDB online



In totaal hebben twee toonaangevende middelbare scholen in Manokwari, West-Papoea, namelijk SMA Negeri 1 en SMA Negeri 2, de online toelating voor nieuwe studenten (PPDB) geopend voor het academiejaar 2022-2023. Implementatie van een online systeem om lange wachtrijen van aankomende studenten te vermijden.
 
"Elk jaar doen zich problemen voor vanwege de beperkte capaciteit van scholen met veel belangstelling. Om dat te voorkomen, voeren we SMAN 1 en SMAN 2 online uit", zegt Timothy Kambu, hoofd van de High School Division van het onderwijsbureau van de provincie West Papua. vanuit Antara, maandag 20 juni 2022.
 
Kambu zei dat de PPDB al sinds 2020 aan de gang is. Het is bewezen dat de methode om nieuwe studenten toe te laten via een online systeem effectief is in het voorkomen van mogelijke commotie vanwege studenten die niet werden geaccepteerd.

Wat vind je van dit artikel?HappyInspireConfuseSad
SMAN 1 Manokwari en SMAN 2 Manokwari openen nieuwe studententoelatingen op 20-21 juni 2022. Aankondiging van geaccepteerde studenten op 27 juni 2022.
 
Kambu zei dat, in tegenstelling tot de twee favoriete scholen, een aantal andere middelbare scholen in Manokwari van 20 juni tot 2 juli 2022 nieuwe studenten zullen inschrijven. "We zijn slechts twee dagen open, zodat studenten die niet worden geaccepteerd in de twee scholen ( SMAN 1 en SMAN 2) kunnen zich inschrijven op andere scholen", zei hij.
 
Hij vermeldde specifiek dat in de twee scholen toekomstige afgestudeerden van de middelbare school of gelijkwaardig zullen strijden om een capaciteitsquotum van elk 288. Er zijn vier criteria om deel te nemen aan de twee scholen, namelijk 50 procent zonering, 15 procent bevestiging, 30 procent prestatie en 5 procent procent van de doorstromers.
 
Beperkingen op het aantal leerlingen worden aangepast aan de beschikbaarheid van studieruimte die eigendom is van de school. Daarnaast moet het ook zorgen voor een gelijke verdeling van leerlingen over alle scholen in de regio.
 
West Papua Disdik blijft particuliere middelbare scholen en andere openbare middelbare scholen aanmoedigen om de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren en het vertrouwen van de ouders te vergroten om naar hun school te gaan. "We kunnen de perceptie van het publiek van de superioriteit van de diensten van SMAN 1 en 2 niet beperken. Wat we nu kunnen doen, is andere particuliere en openbare scholen aanmoedigen om gelijk te zijn in kwaliteitsvolle onderwijsdiensten", zei Kambu.

BRON: https://www.medcom.id/education/news-education/0kpvp25N-many-peminat-2-school-favorit-di-manokwari-gelar-ppdb-online

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.