Breaking

De regentschapsregering stuurt 5 Asmat-kinderen om deel te nemen aan de selectie voor de Faculteit der Geneeskunde aan Unpad Bandung



De regering van het regentschap Asmat stuurde vijf studenten naar Bandung, West-Java om deel te nemen aan de selectie voor de medische faculteit van Padjadjaran University (Unpad).

Vijf Asmat-kinderen die rechtstreeks werden begeleid door het hoofd van de Welfare Division, Aloysius Pasauran en zijn staf, hadden een ontmoeting met de decaan van de Faculteit der Geneeskunde, Padjadjaran University Bandung (Unpad). dr. Yudi Mulyana Hidayat, dr., SpOG(K) en vice-decaan 1 van de faculteit geneeskunde Unpad Bandung Herry Herman, dr. SPOT., Ph.D, maandag (20/6/2022).
 
"Vandaag hebben OAP-kinderen uit Asmat elkaar ontmoet en aanwijzingen gehoord van de decaan van de Faculteit der Geneeskunde, Unpad Bandung en andere personeelsleden", zei het hoofd van de welzijnsafdeling van het Asmat-secretariaat toen hij maandag via WhatsApp werd gecontacteerd.
 
Het hoofd van de Welzijnsafdeling zei dat de vijf Asmat-kinderen die naar Unpad Bandung waren begeleid, bedoeld waren om het toelatingsexamen voor de medische faculteit af te leggen.

"Het schema voor de kinderen om het medische toelatingsexamen te doen op Unpad Bandung is op 7 juli 2022", legt het hoofd van de afdeling uit.

Voorheen namen ze ook deel aan bijlessen (Bimbel) van de Faculteit der Geneeskunde, Unpad Bandung.
 
Hij zei ook dat de regering van het regentschap Asmat had samengewerkt met de Padjadjaran Universiteit, Bandung en andere universiteiten.

"Hopelijk kan deze samenwerking, hopelijk kunnen onze kinderen die naar de universiteit streven, worden geleid om hun studie voort te zetten aan Unpad Bandung", hoopte het hoofd van de Welfare Division.
 
Hij vervolgde dat de Asmat Regency-regering onder leiding van Asmat Regent Elisa Kambu en Asmat Plaatsvervangend Regent Thomas E Safanpo de verbetering van human resources (HR) voor inheemse Papoea- (OAP) en Asmat-kinderen in Asmat Regency volledig steunde, waarvan er één door middel van onderwijsfinanciering programma's voor Asmat-kinderen en OAP in het algemeen.

"Ik hoop dat met de samenwerking van de Asmat Regency-regering met lokale universiteiten, ik hoop dat deze Asmat-kinderen serieus zullen zijn om hun opleiding op tijd af te ronden", besloot hij.

BRON: https://seputarpapua.com/view/pemkab-kirim-5-anak-asli-asmat-ikut-seleksi-enter-fakultas-kedokteran-di-unpad-bandung.html

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.