Breaking

Ontmoeting met de secretaris-generaal van het ministerie van Binnenlandse Zaken, gemeenschapsleiders, DPRD en Mimika Regency. Regering steunt de uitbreiding van Papua



Dagelijks Bestuur (Plh.) De regionale secretaris (Sekda) van Mimika Regency Jeni Ohestina Usmany, voorzitter van de Mimika Regency DPRD Anton Bukaleng, samen met vertegenwoordigers van Amungme en Kamoro gemeenschapsleiders ontmoetten de secretaris-generaal (secretaris-generaal) van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Kemendagri) Suhajar Diantoro. De bijeenkomst vond plaats in het kantoor van de secretaris-generaal van het ministerie van Binnenlandse Zaken, dinsdag (21/6/2022).
 
De komst van het team was om de steun van de Mee Pago-gemeenschap te versterken en te bevestigen voor de oprichting van de Nieuwe Autonome Regio (DOB) en de voortzetting van de Speciale Autonomie voor Papua Volume II, die was uitgeroepen door de Mimika Regent Eltinus Omaleng als voorzitter van de Vereniging van Regenten van de inheemse regio Mee Pago.
 
"Degenen die kwamen waren de voorzitter van de DPRD, vertegenwoordigers van de Amungme en Kamoro gemeenschapsleiders," legde Jeni uit toen ze elkaar ontmoetten na de bijeenkomst.

Tijdens de bijeenkomst werden ook de resultaten van de verklaring op 15 juni 2022 in Timika ingediend. De verklaring heeft betrekking op steun voor de vorming van nieuwe autonome regio's en de Wet (UU) op Papua's Bijzondere Autonomie. Het verklaringsdocument is ondertekend door alle stamhoofden en verenigingen van archipels in Mimika. Het ingediende document bevat ook een reeks voorbereidingen voor de oprichting van de provincie Midden-Papoea, het gebruikelijke gebied van Mee Pago

Jeni legde uit dat de regering van het Mimika-regentschap faciliteiten had voorbereid om de hoofdstad van de provincie Centraal-Papoea in Mimika te verwelkomen. De Mimika Regency-regering en de Mimika Regency DPRD zetten zich in om fondsen voor te bereiden om de ontwikkeling van de provincie te ondersteunen.

"Het masterplan (ontwikkeling) ligt al in Bappeda", legde hij uit.

In lijn met Jeni gaf DPRD-voorzitter Anton Bukaleng ook toe dat hij bereid was de oprichting van de Centraal-Papoea-provincie te steunen. Deze steun is vastgelegd in de goedkeuring van de Mimika Regency DPRD met de Mimika Regent met betrekking tot het verstrekken van financiële steun van de Mimika Regency APBD.

Bij die gelegenheid spraken ook vertegenwoordigers van aanwezige gemeenschapsleiders hun steun uit voor de oprichting van de Provincie Midden-Papoea. Dit werd bijvoorbeeld overgebracht door de intellectuele figuur van het Mimika-regentschap, de in Amungme geboren Yohanes Kemong. Hij zei dat de regionale uitbreidingsstap een vervolgagenda was die sinds 2003 was uitgesteld.

"Met de vertraging hebben we tot vandaag gewacht", zei hij.

Een andere vertegenwoordiger zei dat de aanwezigheid van de provincie Centraal-Papoea de ontwikkeling in het gebied naar afgelegen gebieden zou kunnen versnellen. Zo voelt de lokale gemeenschap zich niet langer op het "terras" van de Unitaire Staat van de Republiek Indonesië (NKRI), maar in het "thuis" van de Republiek Indonesië. Met het bestaan van de provincie Midden-Papoea kan men ook denken aan het vertalen van Pancasila in de context van het Papua-gebruiksgebied als iets goeds.

"Wij Papoea's hebben het gevoel dat we vandaag (de uitbreiding) in het 'thuis' van de Republiek Indonesië zijn, niet langer op het 'terras', maar in het 'huis' van de Republiek Indonesië," legde hij uit.

In reactie op dit streven verwelkomden vertegenwoordigers van de minister van Binnenlandse Zaken (Mendagri), secretaris-generaal van het ministerie van Binnenlandse Zaken, Suhajar Diantoro, de steun aan de vorming van nieuwe autonome regio's in de Papua-regio.

"Nu zijn we dankbaar dat we hetzelfde zijn in de strategie om de strijd (in) het welzijn van de gemeenschap te bereiken", zei hij.

Hij legde uit dat de minister van Binnenlandse Zaken samen met de DPR RI een inventarislijst had ingediend met betrekking tot verschillende zaken die besproken moesten worden in het streven naar nieuwe autonome regio's in de Papua-regio. De secretaris-generaal zei dat zijn partij zou proberen te vechten voor de vorming van de nieuwe autonome regio's.

"Als God het wil, zullen we in de nabije toekomst ook met het Indonesische Huis van Afgevaardigden Commissie II het veld in gaan, het proces van uitbreiding van deze nieuwe provincie in Papua, als God het wil, zal soepel verlopen", legde hij uit.

Het is bekend dat de regering en de DPR RI momenteel 3 Wetsontwerpen (RUU) bespreken voor de vorming van nieuwe autonome regio's in Papua. De drie zijn het wetsvoorstel over de provincie Zuid-Papoea, het wetsvoorstel over de provincie Centraal-Papoea en het wetsvoorstel over de provincie Centraal-Papoea.

BRON: https://www.republika.co.id/berita/rdv0kc430/temui-sekjen-kemendagri-figure-people-dprd-dan-pemkab-mimika-support-pemekaran-papua

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.