Breaking

UNICEF waardeert de rol van regent Usman Wanimbo



Adviseur van het Kinderfonds van de Verenigde Naties (UNICEF) voor de gebieden Papua en West-Papoea, Achmad Yuri, sprak zijn waardering uit voor de regent van Tolikara, Usman G. Wanimbo, SE., M.Sc., voor zijn rol bij het uitvoeren van de vlaggenschipprogramma voor voedingsinname voor de eerste 1000 dagen van het leven (HPK) voor zwangere vrouwen, moeders die borstvoeding geven en kinderen.

Deze waardering werd overgebracht door Achmad Yuri in de marge van zijn bezoek aan Tolikara Regency om de voortgang van de immunisatie van kinderen in de Nationale Kinderimmunisatiemaand te zien.

Uit de resultaten van zijn monitoring gedurende drie dagen, van 13-15 juni 2022, hebben verschillende Puskesma's en Posyandu in Tolikara Regency routinematige kinderimmunisatie-activiteiten uitgevoerd.

“Ik heb verschillende Posyandu bezocht en zag dat de First 1000 Days of Life-activiteiten heel goed gingen, omdat er een vaccinatieprogramma in zat. Ik ben erg onder de indruk van de verstrekking van voeding aan zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven. Stunting zal niet werken als we alleen voeding geven, het moet ook met vaccinaties zijn om te voorkomen dat kinderen ziekte krijgen", zei Achmad Yuri in een persbericht ontvangen door Cenderawasih Pos, zondag (19/6).
 
Hij zei dat UNICEF, als internationale organisatie onder auspiciën van de Verenigde Naties, de taak heeft om diensten te verlenen en de rechten van kinderen te beschermen. Daarom steunt zijn partij alle inspanningen om gezondheids- en onderwijsdiensten te bieden in verschillende regio's in Indonesië.

“Wij, UNICEF, maken ons grote zorgen over hoe we kinderen kunnen beschermen, zodat ze goed onderwijs kunnen krijgen. Als Papua-kinderen gezond zijn, slimme hersens hebben en ondersteund worden door een goede opleiding, zal Papua in de toekomst natuurlijk verder gevorderd zijn", legt Achmad Yuri uit.

Bij dezelfde gelegenheid zei Achmad Yuri: Nationale Kinderimmunisatiemaand is een vaccinatiemaand bedoeld voor kinderen van 9 maanden tot 12 jaar. Namelijk de activiteiten van het verstrekken van aanvullende mazelen-rubella-immunisatie en immunisatie voor kinderen jonger dan 5 jaar die geen volledige immunisaties hebben ontvangen.

In Tolikara was de vaccinatie voor kinderen in het 1000 HPK-programma weliswaar heel goed verlopen, maar de vaccinatiedekking voor schoolkinderen was niet volledig. Achmad Yuri hoopt op audiëntie bij de lokale overheid om het belang van vaccinatie voor kinderen te benadrukken. De reden is dat zich tijdens de Covid-19-pandemie gevallen van mazelen en rodehond voordeden in de provincie Papoea omdat de vaccinatiegraad voor kinderen laag was.

Ondertussen legde assistent II van het Tolikara Regency-secretariaat, Yusak Totok Krido Saksono uit, dat in de twee periodes van het leiderschap van de regent Usman G. Wanimbo, de Tolikara Regency-regering het 1000 HPK-voedingsservice-excellentieprogramma uitvoerde.

"De verstrekking van voedingsinname en gezondheidsdiensten wordt gegeven aan moeders en kinderen in de gouden eeuw (gedurende 1000 dagen), dat wil zeggen gedurende 9 maanden of 270 dagen dat het kind in de baarmoeder is tot de leeftijd van 2 jaar 730 dagen," hij gezegd.
 
Volgens Yusak Totok heeft het 1000 HPK-voedingsprogramma in Tolikara Regency verschillende hoofddoelen. Onder andere het verbeteren van de gezondheid van moeders en kinderen, het verminderen van morbiditeit en mortaliteit bij moeders en kinderen, het creëren van de volgende generatie Tolikara die superieur, productief en van hoge kwaliteit is, en het publiek motiveert om bewust te zijn van voeding en een gezonde levensstijl te leiden .

Hij zei ook dat de uitvoering van het 1000 HPK-programma in Tolikara waardering kreeg van verschillende groepen. Het elke dag voorzien van voeding en gezondheidsdiensten voor moeders en kinderen wordt beschouwd als de juiste stap in het voorkomen van dwerggroei en het creëren van een generatie Papua's die gezond, intelligent en superieur is.

"Een van de waarderingen is dat Regent Usman G. Wanimbo in 2021 een prijs van de BKKBN ontving voor zijn inzet voor het bevorderen en uitbreiden van innovatie om groeiachterstand in de regio's te voorkomen via het 1000 HPK-programma", besloot hij.

BRON: https://www.ceposonline.com/2022/06/20/unicef-apresiasi-peran-bupati-usman-wanimbo-2/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.