Breaking

Uitbreiding van Papua voor het welzijn van inheemse volkeren



Het idee van de opdeling van de provincie Papua in een aantal Nieuwe Autonome Regio's (DOB), is inmiddels besproken in verschillende wetsontwerpen, namelijk het Wetsontwerp (wetsvoorstel) betreffende de Provincie Zuid-Papoea, de Provincie Centraal-Papoea en de provincie Papua in de Centrale Bergen.

Ondertussen zei plaatsvervangend V van het presidentiële stafbureau, Jaleswari Pramodawardhani, dat het idee van uitbreiding in overeenstemming was met de richtlijnen van de president die een sprong in welvaart in de provincie Papoea wilde.
 
"De wijziging van de speciale autonomiewet door middel van wet nummer 2 van 2021, schetst verschillende benaderingen die deze inspanningen om welvaart te bereiken kunnen aanmoedigen", zei Jaleswari Pramodawardhani in een online discussie die werd gehouden.
 
Free West Forum 9 (FMB9) met als thema "Regionale Uitbreiding voor Inheemse Papoea's" op maandag 27 juni 2022.
In een release ontvangen door POS Kupang, dinsdag 28 juni 2022, was de eerste benadering, zei Jaleswari Pramodawardhani, vanuit een kwantitatief perspectief.

Terwijl er een stijging was van de speciale inkomsten uit het Bijzonder Autonomiefonds van de vorige 2% naar 2,25% van het nationale algemene toewijzingsfonds.

Dit omvat fondsen voor infrastructuuroverdracht en fondsen voor het delen van inkomsten uit mijnbouw.

"Dit benadrukt de politiek van de nationale begroting, die zich inzet om de versnelling van de welvaartsontwikkeling in Papua te bevestigen", zei Jaleswari Pramodawardhani.

De tweede benadering is kwalitatief. Jaleswari benadrukte dat het gebruik van Special Autonomy-fondsen ook specifiek is bepaald voor de minimale presentatie van het gebruik ervan in strategische aspecten die welzijnsontwikkeling stimuleren.
 
"Bijvoorbeeld van speciale toewijzingen om het welzijn van inheemse Papoea's te verbeteren, traditionele instellingen te versterken, uitgaven voor onderwijs en gezondheidszorg", zegt Jaleswari Pramodawardhani.

Zo zorgt Jaleswari Pramodawardhani ervoor dat de toewijzing van cruciale sectoren in de welzijnsontwikkeling gegarandeerd is en niet in het gedrang kan komen.

In termen van verantwoording, legde Jaleswari Pramodawardhani uit, was het gebruik van Otsus-fondsen ook gereguleerd om te worden gebruikt door prioriteit te geven aan de principes van goed financieel beheer door middel van toezicht.

Dit wordt gecoördineerd uitgevoerd door de ministeries van niet-departementale overheidsinstellingen, decentrale overheden, de Tweede Kamer, de Regionale Vertegenwoordigingsraad, de Hoge Rekenkamer en Rijksuniversiteiten.
 
Dit, voegt Jaleswari Pramodawardhani toe, voorkomt verduistering van de begroting door de invoering van gelaagd toezicht en het betrekken van veel belanghebbenden.
 
Volgens hem is met de drie benaderingen bij het wijzigen van de bijzondere wet te hopen dat de wens van de president voor een sprong vooruit in Papua wordt verwezenlijkt.

"Ik denk dat met de drie benaderingen om de bijzondere wet te wijzigen, het is te hopen dat de wens van de president, zodat de sprong van vooruitgang in Papoea kan worden bereikt en parallel kan lopen met de uitvoering van presidentiële instructie nummer 9 van 2020 betreffende de versnelling van welzijnsontwikkeling in de provincies Papua en West Papua," voegde hij eraan toe.

Nieuw Papoea-Nieuw-Guinea autonome regio Bij dezelfde gelegenheid, Papoea Lokale Politieke Waarnemer, Frans Maniagasi
zei dat er lange tijd werd gevochten voor de Nieuwe Autonome Regio Papua.

Volgens hem kan het historisch gezien in de jaren tachtig worden teruggetrokken.

"Er zijn drie dingen, ja. De eerste is dat deze DOB niet nieuw is. Historisch gezien is dat al sinds de jaren 80," zei Fran.
 
In die tijd werden volgens Frans drie plaatsvervangende gouverneurs gevormd op basis van regio, namelijk 1 in het zuiden, één in het midden en de andere voor het westen.

"Van het tijdperk van gouverneur Isak Indon tot het tijdperk van gouverneur Freddy. In het tijdperk van Mr. Fredy werd Wet 45 van 1999 tot 2003 geboren", zei hij.

Nadat de Speciale Autonomiewet van 2001 was uitgevaardigd, voegde Frans eraan toe dat Megawati Soekarnoputri als president van Indonesië de vorming van de provincie West Irian Jaya of wat nu bekend staat als de provincie West Papua versnelde.

"Dat is wat we eerst moeten weten. Ten tweede, voor ons, wat we ook doen in Papoea, de belangen van de natie moeten prioriteit krijgen in het belang van nationale integratie", benadrukte hij.

BRON: https://kupang.tribunnews.com/2022/06/29/pemekaran-papua-demi-kesejahteraan- Masyarakat-asli

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.