Breaking

Het nieuwe DOB-beleid is een strategie voor het welzijn van inheemse Papoea's



Het beleid van Papua New Autonomous Region (DOB) is een effectieve strategie voor het welzijn van de mensen op aarde van Cenderawasih. Dit komt omdat met het bestaan van Papoea-Nieuw-Guinea wordt aangenomen dat er een aanzienlijke toename van de economie en het welzijn van het Papoea-volk zal zijn, met name de Papoea Orang Asli (OAP).

De vorming van nieuwe autonome regio's in Papua is momenteel een veelbesproken onderwerp van discussie bij de Rijksoverheid en ook bij het Papoea-volk. De voorzitter van Commissie II van de DPR, Ahmad Doli Kurnia, verklaarde in zijn persverklaring dat de stem van het volk over de nieuwe autonome regio's is opgevangen en zeker zal worden opgenomen in het nieuwe wetsvoorstel voor autonome regio's. Zoals bekend zal het wetsvoorstel met betrekking tot Papoea-Nieuw-Guinea ter discussie worden gesteld in de plenaire vergadering van de DPR om uiteindelijk tot wet te worden geratificeerd.

Opgemerkt moet worden dat de vorming van deze nieuwe autonome regio het bestaan van OAP zal verzekeren. Dit komt tot uiting in artikel 21 van het derde concept van het nieuwe DOB-wetsvoorstel. In dit artikel worden de bepalingen uiteengezet met betrekking tot de inrichting van het civiele staatsapparaat in de provincies Zuid-Papoea, Centraal-Papoea en het Papua-gebergte, die bij ministeriële regeling zijn geregeld voor de uitvoering van overheidsaangelegenheden op het gebied van het staatsapparaat. Met speciale bepalingen bevestigingen.

Met de bevestiging garandeert het door de centrale regering gevoerde beleid van Papoea-Nieuw-Guinea het bestaan van OAP in de regionale regering. Later wordt de ASN in de nieuwe provincie in Papua gevuld met 80 procent van OAP. Dit is in overeenstemming met wat werd verklaard door de ad interim minister voor Administratieve Hervorming en Bureaucratische Hervorming (Menpan RB) Mahfud MD. Mahfud verklaarde dat de berekening van de nieuwe autonome regio's van de Papua-provincie van 46 duizend ASN rekening zou houden met de lokale wijsheid van Papoea met een samenstelling van 80 procent OAP en 20 procent niet-OAP. Mahfud voegde er ook aan toe dat ASN-personeelszaken in het uitbreidingsgebied van de provincie Papua 3 rekening moeten houden met geospatiale aspecten, organisatieontwerp, het invullen van de DPRD en financiering of budget.

De invulling van de ASN in de nieuwe provincie in Papua zal op vier manieren plaatsvinden. Ten eerste, aspirant OAP-ambtenaren die maximaal 48 jaar oud zijn. De twee eremedewerkers van het OAP die zijn ingeschreven in categorie II van de Rijksdienst voor Personeelszaken (BKN) worden Kandidaten voor Ambtenaren (CPNS) met een maximale leeftijd van 50 jaar.
Verder is de derde eis een ambtenaar met een arbeidsovereenkomst. Ten vierde door het aanstellen van eremedewerkers van OAP die bij BKN zijn geregistreerd als eremedewerker categorie II om CPNS en Overheidsmedewerkers met Arbeidsovereenkomsten of PPPK te worden.

Om het verstrekken van affirmaties aan OAP te optimaliseren, zal dit gepaard gaan met een open en competitieve selectie op basis van wettelijke regelingen. Elke aanbesteding van ASN-kandidaten krijgt een objectieve beoordeling in overeenstemming met de competenties, kwalificaties, bureaubehoeften en andere vereisten.

Deze bevestiging aan OAP heeft tot doel massale migratie van migranten te voorkomen wanneer nieuwe formaties in de lokale overheid worden geopend. Omdat het vaak gebeurt tijdens de selectie van CPNS-migranten die formaties in Papua volgen en vervolgens overplaatsing buiten Papua aanvragen als ze zijn aangenomen en werken.

Dit nieuwe autonome regiobeleid zal een positieve impact hebben op het Papoea-volk. De kans die OAP krijgt om deel uit te maken van de ASN is een manier voor de lokale gemeenschap om bij te dragen aan de ontwikkeling van hun regio. Nieuwe autonome regio's in Papua zullen het Papoea-volk nu en in de toekomst welvarend maken.

BRON: https://time.online/8017-2/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.