Breaking

TNI Post in Papoea KKB aangevallen, één soldaat sterft



De Armed Criminal Group (KKB) is weer in actie in Papua. Deze keer viel de Papua pro-onafhankelijkheidsgroep de Ramil Kiwirok Post van het Kodim Battalion Infantry Battalion PR 431/SSP aan in het Kiwirok District, Bintang Mountains Regency, Papua, op woensdag (29/6/2022).

Kapendam XVII/Cenderawasih, luitenant-kolonel Kav Herman Taryaman zei dat de aanval door KKB rond 15.30 uur WIT plaatsvond. Als gevolg van de KKB-aanval stierf een TNI-soldaat door te worden neergeschoten.

"Als gevolg van de aanval stierf personeel namens Prada Beryl Kholif Al Rohman, dat lid was van Platoon III, Kipan A Infantry Battalion PR 431/SSP aan een schotwond in de dij, waardoor hij doodbloedde," zei Luitenant-kolonel Herman, woensdag (29/6/2022) nacht.
 
Volgens Kapendam kreeg Prada Beryl na de schietpartij eerste hulp. Vanwege de beperkte medische apparatuur werd Prada Beryl echter om 17.15 uur WIT dood verklaard door bloedverlies.

"Als we kijken naar het patroon van aanvallen, hebben we een sterk vermoeden dat de daders van de schietpartij de Ngalum Kupel-groep zijn onder leiding van Lamek Apleki Taplo", zei luitenant-kolonel Herman.
 
Herman ging verder, tot nu toe is het lichaam van Prada Beryl nog steeds in de Ramil Kiwirok Post en wachtend op het evacuatieproces dat de volgende dag gepland staat.

"Vandaag kan het niet worden geëvacueerd omdat de omstandigheden nog niet bevorderlijk zijn, wat later duidelijk wordt, als het lichaam met succes wordt geëvacueerd, zal het hoogstwaarschijnlijk naar zijn geboorteplaats in Kediri, Oost-Java, worden gevlogen", verklaarde luitenant-kolonel Herman.

BRON: https://www.beritasatu.com/news/945591/pos-tni-di-papua-dierang-kkb-satu-prajurit-meninggal-dunia

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.