Breaking

Timika verdient het om de hoofdstad van de provincie Centraal Papua . te zijn



Hoewel het nog steeds een discussie is of pemekaran wordt goedgekeurd of afgewezen, kwam er een interessante verklaring naar voren van een van de leden van Commissie IV DPR Papoea, Thomas Sondegau.

Hij verklaarde zelfs dat de verdeling zeker zou doorgaan, vooral voor Centraal Papua. Om deze reden meent hij ook dat Timika een geschikte locatie is om de hoofdstad van Centraal Papua te zijn.

Volgens Thomas is heel Timika er helemaal klaar voor en waardig om de hoofdstad van de provincie Centraal-Papoea te zijn met verschillende indicatoren. Uitgaande van de locatie, toegang, vliegveld, materialen en het bestaan van zeven stammen die al op die locatie bestaan.

Thomas zelf wilde niet twijfelen omdat hij geloofde dat Centraal Papua zeker en vast zou worden en Timika, dat volgens hem terecht de provinciehoofdstad zou worden. "De luchthaven is zeer degelijk, de toegang tot de weg, evenals de materialen en de locatie van de hoofdstad zijn ook voorbereid, dus ik denk dat Timika het meest geschikt is", zei hij.

Daarnaast is de toegang tot Timika ook verbonden met Deiyai, Dogiyai, Paniai en Intan Jaya. Voorheen was, afgezien van Timika, het regentschap Nabire dat was opgericht een andere optie. Thomas ziet echter dat er veel voorbereiding nodig is voor het arrangement en anderen als in Nabire. "Je moet veel dingen voorbereiden in Nabire," voegde hij eraan toe.

Op de vraag of hij de uitbreiding steunt, zegt Thomas, wordt aangenomen dat de centrale regering de verdeling nog steeds bekrachtigt, vooral voor Centraal-Papoea, omdat dit spreekt over de belangen van de staat. "Er zullen zeker mensen zijn die weigeren, maar dat is normaal en wat nu nodig is, is dat we alles moeten voorbereiden als die tijd (van pemekaran) zal komen", besloot Thomas.

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.