Breaking

DPRD in de regio Tabi-Saireri bespreekt de implementatie van speciale autonomie, dit is de suggestie van Mathius Awoitauw!




De socialisatie van de vorming van de Special Autonomy Regional Regulation (Otsus), de Vereniging van DPRD in de Tabi-Saireri-regio zal naar verwachting prioriteit geven aan het welzijn van de gemeenschap.

Deze hoop werd overgebracht door Mathius Awoitauw, hoofd van het Forum voor Regiohoofden van het Tabi-gebruiksgebied,

"Ze zijn vertegenwoordigers van de mensen in de gebieden Tabi en Saireri, en ze moeten de ambities van de mensen die ze vertegenwoordigen in elke situatie echt beschermen", zei Mathius, die ook de regent van Jayapura is.

Volgens hem zowel in termen van basisbehoeften van de overheid als strategisch regionaal beleid.

"Zoals de implementatie van de Speciale Autonomiewet waarin er nieuwe autonome regio's zijn, enzovoort, inclusief de autoriteit die moet worden gemaximaliseerd zodat het Papoea-volk de impact kan voelen", zei hij.

Hij zei dat hoewel er tekortkomingen en beperkingen zullen zijn bij de implementatie in de regio's, er een beweging moet komen om ze allemaal te maximaliseren.

"Als wij het niet zijn, wie dan wel. Wij zijn en hebben de verantwoordelijkheid gekregen van de gemeenschap om over welzijn te praten", zei hij.

"Daarvoor moeten we consequent zijn en ik denk dat hun DPR later zal bespreken, als voorzitter van het forum, ik geef alleen aan dat we de Bijzondere Autonomiewet goed bewaken, want binnenkort komt er een masterplan voor ontwikkeling in Papua en West Papua, dus we moeten dit blijven monitoren. ”, vervolgde hij.

Volgens Mathius is alles wat er tot nu toe is gedaan voor het welzijn van de mensen in Papua en West Papua.

"Als het een goede zaak is, waarom moeten we ons dan zorgen maken, er is geen 100 procent beleid dat aan alles heeft voldaan, er moeten tekortkomingen zijn en we moeten gerechtigheid en de waarheid hooghouden", besloot hij.

Ondertussen voegde de voorzitter van de Tabi Regional DPRD Association, Klemens Hamo, die ook de voorzitter is van de Jayapura Regency DPRD, toe dat de vergadering werd gehouden in overeenstemming met het mandaat van de Special Autonomy Law nummer 2 van 2021.

"Volgens onze hoofdtaken in de DPR moeten we drie functies uitvoeren en uitvoeren, waaronder wetgeving. Wij (DPRD) kunnen niet wachten, waar we met de huidige situatie de regelgevende kant moeten kunnen bieden en versterken", zei Klemens.

Op basis hiervan, zei Klemens, hield de Tabi-Saireri DPRD Association een bijeenkomst.

"Dit is zodat er een doorbraak is in het bieden van comfort en ruimte voor het welzijn van de gemeenschap. Een daarvan is socialisatie over hoe regionale regelgeving te vormen," zei hij.

"We hopen dat de implementatie van Otsus tegelijkertijd kan worden gedaan en ruimte en een grote impact op de gemeenschap kan bieden", concludeerde hij.

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.