Breaking

Paulus Waterpauw aanvaardt de ambitie om een nieuwe autonome regio te vormen voor Zuidwest Papua




De waarnemend Gouverneur van West-Papoea, Paulus Waterpauw, ontving vrijdag van de Alliantie van Papoea's en de Archipelgemeenschap in Manokwari de ambitie om een Nieuwe Autonome Regio (DOB) voor Zuidwest-Papoea te vormen.

Voorafgaand aan een ontmoeting met de waarnemend gouverneur van West Papua, hielden de traditionele leiders van Papua en de archipel die lid waren van de alliantie toespraken op Borarsi Field, Manokwari.

Het hoofd van de Maybrat-stam in Manokwari, Marthen Nauw, zei dat de vorming van Nieuw-Guinea voor Zuidwest-Papoea in overeenstemming was met en een mandaat was van wet nr. 2/2021 als herziening van wet nr. 21/2001 op Bijzondere Autonomie in Papua.
 
Daarom hebben de Papoea-gemeenschapsalliantie en de Archipelgemeenschap president Joko Widodo en de DPR gevraagd om het wetsvoorstel voor de oprichting van de Nieuw-Guinea-regio van Papoea en West-Papoea onmiddellijk in een wet vast te leggen.

"Door de uitbreidingsaanpak zal het de ontwikkeling versnellen en het bereik van overheidsdiensten voor de gemeenschap vergroten", zegt Nauw, die ook de voorzitter is van de Papoea-gemeenschapsalliantie en de Archipelgemeenschap.

Hij zei dat de aanwezigheid van nieuwe autonome regio's de controle over de ontwikkeling in de Papua- en West-Papoea-regio's zou verkorten en de werkgelegenheid voor de lokale gemeenschap zou vergroten.
 
Jeugdleider Arfak in Manokwari, Sius Dowansiba, zei dat de vorming van nieuwe autonome regio's een zegen van de regering was voor de bevolking van Papua en West-Papoea.

Na het houden van de toespraak gingen vertegenwoordigers van traditionele leiders naar de residentie van de gouverneur van West Papua om samen ondertekende ambitieuze documenten in te dienen.

Waterpauw verklaarde bij de ontvangst van vertegenwoordigers van de Papoeagemeenschap Alliantie en de Archipelgemeenschap dat hij snel stappen zou ondernemen om gevolg te geven aan de ambities die door deze bewoners werden geuit.
 
"De snelle stappen die we nemen, zijn coördinatie met regionale leiderschapsforums en het regelen van tijd om vertegenwoordigers van de gemeenschap af te leveren om hun ambities aan de president over te brengen," zei hij.

Zolang de ambitie goed wordt overgebracht, zal de lokale overheid die volgens hem ondersteunen.

BRON: https://www.antaranews.com/berita/2932005/paulus-waterpauw-accept-aspiration-pempembekan-dob-papua-barat-daya

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.