Breaking

Samenwerken op het gebied van milieueducatie in het beschermde natuurgebied Fakfak



Milieu-educatie is erg belangrijk in het leven van vandaag om het publiek voor te lichten om het behoud van de natuur te behouden voor het voortbestaan van het leven in de toekomst.

Er moet milieueducatie worden gegeven aan kinderen vanaf jonge leeftijd om een gevoel van liefde voor de natuur en zorg voor ecologische duurzaamheid bij te brengen totdat ze volwassen zijn.

Milieueducatie of PLH voor de vroege kinderjaren in Fakfak Regency, provincie West Papua, wordt intensief uitgevoerd door de Indonesische Conservation Foundation.

Samenwerken met het Faculteitsinstituut Onderwijs om de realisatie van milieueducatie voor de vroege kinderjaren te stimuleren in het beschermde gebied van het kustpark Berau Bay en het beschermde natuurgebied Nusalasi-Van Den Bosch, die visbesparende gebieden zijn voor de toekomst van de lokaal gebied.

Een lid van Fakfak Mengajar, Kartika Dwi Cahyanti in Fakfak, zei donderdag dat haar partij milieueducatie in het beschermde gebied van de Berau Bay en Nusalasi Bay kustparken-Van Den Bosch stimuleert door het geven van trainers of trainingen voor docenten.

Hij zei dat het trainingsprogramma voor milieueducatie voor basisschoolleraren in het beschermde mariene gebied in samenwerking was met de Indonesische Conservation Foundation.

Volgens hem is de milieueducatie-module of PLH gemaakt door Indonesische natuurbescherming en vervolgens overgedragen aan Fakfak Mengajar om trainers voor basisschoolleraren in het Fakfak-zeereservaat te geven, zodat de leraar materiaal kon verstrekken om studenten op te leiden.

Het PLH-programma is gericht op basisschoolkinderen van het vierde tot het zesde leerjaar. Vooral voor de dorpen in de beschermde natuurgebieden van de kustparken Berau Bay en Nusalasi Bay-Van Den Bosch, die een klein aantal leerlingen hebben in het vierde tot en met het zesde leerjaar, worden leerlingen van het eerste tot en met het derde leerjaar opgenomen in milieueducatie.

Hij zei dat het PLH-trainerprogramma niet alleen werd uitgevoerd voor basisschoolleraren in het beschermde natuurgebied van Fakfak, maar ook voor gemeenschapsleiders en traditionele leiders, zodat ze kinderen helpen opvoeden.

"Het programma loopt en alle basisscholen in het kustwaterbeschermingsgebied van Berau Bay en Nusalasi Bay-Van Den Bosch hebben PLH-trainers gekregen", zei hij.

Moet worden beschermd en bewaard

De voorzitter van de Indonesische Conservation Foundation for Environmental Education and Conservation Education, Fitriyanti Killian, die een aparte verklaring aflegde, zei dat Fakfak Regency twee waterreservatiegebieden heeft, namelijk het Berau Bay Coastal Park Conservation Area en het Nusalasi Bay Coastal Park Conservation Area- Van Den Bosch die continu worden onderhouden zodat ze beschermd zijn, kunnen worden genoten door toekomstige generaties.

Hij zei dat om de twee gebieden te behouden, Indonesische natuurbescherming samenwerkte met Fakfak Mengajar om kinderen in de twee beschermde gebieden op te leiden om het behoud van aquatische en bosecosystemen te behouden door middel van milieueducatie.

Volgens hem wordt er in alle dorpen in de twee Fakfak-zeebeschermingsgebieden milieueducatie gegeven aan basisschoolkinderen vanaf groep vier tot groep zes.

Als er een dorp is met een klein aantal leerlingen in de groepen vier tot en met zes, wordt er milieueducatie gegeven aan alle leerlingen van het eerste tot het zesde leerjaar. Het leerpatroon wordt uitgevoerd door te leren tijdens het spelen in de open lucht met behulp van apparatuur die het voor kinderen gemakkelijker maakt om het leven in zee en dieren te behouden en te beschermen.

Hij zei dat de PLH-activiteit één module bevatte met negen materialen die werden gebruikt om kinderen te leren het concept van natuurbehoud te begrijpen. De module is vernoemd van de bergen naar de zee waar in de module materiaal is over beschermde dieren op het land tot beschermde mariene biota.

Daarnaast materialen voor het behoud van schoon water en materialen voor waar het afval naartoe gaat. Speciaal voor het concept van waar het afval naartoe gaat, worden de kinderen uitgenodigd om in de bergen te spelen om de mensen in de bergen afval te zien gooien en vervolgens wordt het afval weggespoeld in de rivier die naar de zee stroomt om het ecosysteem van het koraalrif te beschadigen.

De module vertelt ook over het web van het leven in de zee en ook over het web van het leven in de bergen. Er is ook materiaal over het leren kennen van de wereld van de bosbouw, dat vertelt over drie soorten bos, namelijk beschermd bos, productiebos en beschermd bos, evenals het natuurreservaat van het district Fakfak.

Hij zei dat tot nu toe alleen ouders veel training en opleiding hebben gekregen over milieu en natuurbehoud, terwijl kinderen zelden dezelfde aandacht krijgen.

Daarom, vervolgde hij, worden milieueducatie en natuurbehoud uitgevoerd voor kinderen, zodat ze goed worden opgeleid. Omdat kinderen heel onschuldig zijn en goed opgeleide ouders ouders die dingen doen die het milieu vervuilen, zoals overal afval gooien, meteen kunnen berispen.

Hij hoopt dat de milieueducatie-module zal worden opgenomen in het lokale leerplan op elke basisschool in Fakfak Regency.

Ondersteuning van milieueducatie voor jongeren in het Fakfak-district wordt ook aangemoedigd door het Kitong Bisa Learning Centre of KBLC met de beweging "Kitong generation of Conservation".

Tijdens een ontmoeting met de KBLC in het regentschap Fakfak zei Fuad Uswanas dat de 'kitong generation Conservation'-beweging samenwerkte met de Indonesische Conservation Foundation om onderwijs te geven aan jongeren in het regentschap Fakfak om de natuur te behouden.

Volgens hem is het uitgevoerde programma bedoeld om milieueducatiemateriaal aan te bieden aan studenten op de campus en ook aan basisschoolkinderen over het belang van het behoud van de natuur voor een duurzaam leven in de toekomst.

"We zullen blijven campagne voeren voor het belang van de bescherming van het milieu, vooral door nergens afval te gooien en het gebruik van plastic afval voor de jongere generatie in het Fakfak-district te verminderen", zei hij.

Ondersteuning van de lokale overheid

Plaatsvervangend Regent van Fakfak Yohana Dina Hindom sprak zijn waardering uit voor de Indonesische Conservation Foundation die de gemeenschap heeft geholpen om de natuur te behouden, met name het beschermde gebied van de Berau Bay en Nusalasi Bay-Van Den Bosch kustparken.

Hij zei dat de lokale overheid de programma's ondersteunt die worden uitgevoerd door de Indonesische Conservation Foundation om inheemse volkeren aan te moedigen om beschermde gebieden op een duurzame manier te onderhouden en te gebruiken.

Hij legde uit dat instandhouding duurzaam gebruik niet verbiedt, maar regelt om te overleven in de toekomst.

"Een van de problemen die serieuze aandacht van alle partijen in Fakfak Regency nodig heeft, is het probleem van plastic afval. Ik nodig alle mensen uit om ons het gebruik van plastic te laten verminderen en geen plastic afval in zee te gooien, wat een impact zal hebben op de schade tot het ecosysteem van het koraalrif en het leven eromheen," zei hij. Vice-regent.

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.