Breaking

Lanny Jaya wijst IDR 7 miljard toe voor lerarencontracten voor inheemse Papoea's



De regering van Lanny Jaya Regency in de provincie Papua heeft ongeveer 7 miljard roepie begroot om contractdocenten van Papoea's te financieren, die over het hele district verspreid zijn.

Hoofd van het Lanny Jaya Education Office, Tan Wanimbo, zei donderdag, toen hij in Wamena was, dat de fondsen een toewijzing waren van het Lanny Jaya Smart-programma.

"De benoeming van contractdocenten, die tot nu toe heeft plaatsgevonden, maakt nog steeds gebruik van de slimme Lanny Jaya. Het kost bijna IDR 6-7 miljard voor 500 Lanny Jaya contractdocenten," zei hij.

Er zijn 500 leraren die afkomstig zijn uit Lanny Jaya Regency of die geen migranten of Papoea's zijn uit andere districten.

"Zijn naam is Lanny's moedertaal (OAL) omdat ze allemaal kinderen van Lanny Jaya zijn," zei hij.

Tan zorgt ervoor dat er dit jaar geen nieuwe contractdocenten meer worden aangenomen omdat de oude voldoende zijn en zijn uitgedeeld om het lerarentekort op PAUD, TK tot SD-niveau op te vullen.

"We zullen deze lokale leraar evalueren voor de contractperiode. Als het gaat zoals we hadden verwacht of het onderwijsbureau helpt, krijgen we bevredigende of goede resultaten, dus het zal doorgaan", zei hij.

De regering rekruteerde de inheemse Lanny Jaya-bevolking in de hoop dat zij direct betrokken zouden zijn bij de ontwikkeling van het gebied.

"We hopen dat Lanny Jaya's kindcontractleraar in staat moet zijn om zowel de overheid als de Lanny Jaya-gemeenschap tevreden te stellen", zei hij.       

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.