Breaking

Religieuze leiders en inheemse volkeren steunen Zuid-Papoea-Nieuw-Guinea



Merauke | De Nieuwe Autonome Regio (DOB) van Zuid-Papoea lijkt zeer begeerd en gesteund door inheemse Papoea's, evenals door religieuze leiders en jongeren daar.

Deze hoop wordt uitgesproken in een videoverklaring die onlangs door de Papua-gemeenschapsalliantie is gepubliceerd. Een aantal jeugd-, gemeenschaps- en kerkleiders benadrukten dat pemekaran of DOB

Zuid is de wil van de Papoea's zelf. Nieuwe hoop en voor een nieuwe toekomst en welvaart.

"We steunen altijd en staan links en rechts van de centrale regering bij het ondersteunen van de vorming van dit Zuid-Papoea-Nieuw-Guinea", aldus de KNPI Pemuda-leider.

"Het is verbazingwekkend om te horen dat Pak Karel Indey's geschiedenis van het behoud van schildpadden echt gebaseerd is op de geest van natuurbehoud, gebaseerd op het bewustzijn dat van binnenuit komt", zegt Maroke, Simon Petrus Balagize, in Marauke.

Andere leiders van de Papoea-gemeenschap zijn van mening dat er altijd verkeerde informatie circuleert onder het Papoea-volk, dat deze nieuwe autonome regio van Zuid-Papoea niet voor inheemse Papoea's is, maar voor andere groepen. Volgens dominee Vector Jelira, STH, hoofd van de Papua Marauke GPI-classificatie, heeft dit een aantal mensen beïnvloed.

Maar volgens Vector kunnen de zaken langzaamaan in orde komen en kunnen de Jamaat en de bewoners het begrijpen en steunen. Omdat deze nieuwe autonome regio erg belangrijk is om de toegang te ontwikkelen en hun economie te vergemakkelijken, zoals de verkoop van hun landbouwproducten aan de stad.

Volgens hen kunnen inheemse Papua's dit regeringsbeleid gebruiken om zichzelf te veranderen. Waar inheemse Papoea's gouverneurs, regenten, burgemeesters en gekozen DPR en zelfs de bevestigende DPR kunnen worden. Dit is een kans, nieuwe hoop en nieuwe welvaart voor Zuid-Papoea in de toekomst.

“We moeten deze ruimte goed benutten. Want achter deze kans schuilt een nieuwe welvaart en een nieuwe toekomst”, zei de traditionele leider, Amin Ha Papua, Paskalis Imadawa.

Ondertussen zei het hoofd van de Marauke LMA, Timotius Gedi Mahuze, dat de Papua Special Autonomy (Otsus) wet in feite zorgt voor de details van de behoeften van het Papoea-volk. De rijksoverheid heeft ook de details van de Bijzondere Autonomiewet herzien om meer aandacht te besteden aan Papoea's.

“In het herziene artikel staat bijvoorbeeld het garanderen van zonen en dochters uit Papua om het leiderschap van Papua en de regering in Papua uit te voeren. Dit is iets wat de Rijksoverheid zeer serieus neemt. We kunnen onszelf echt verbeteren en de integriteit van de Unitaire Staat van de Republiek Indonesië (NKRI) handhaven", legde hij uit.

Volgens hen blijft het Papoea-volk wachten op de inhuldiging van de nieuwe nieuwe autonome regio's van Zuid-Papoea door het centrum. Omdat het met ontwikkeling te maken heeft. Er kan geen onmiddellijke verandering zijn zonder pemekaran.

"Het is duidelijk dat we willen veranderen. Dat kan niet zomaar, deze nieuwe autonome regio zal zeker verandering teweeg brengen”, besluit Pastor Yohanes Joeno Kandang, hoofd van FKUB Marauke.

De centrale regering heeft via het beleid van president Jokowi Dodo de nieuwe autonome regio's van Zuid-Papoea goedgekeurd door het uitvaardigen van een Presidentieel Reglement (Perpres). Dit maakt deel uit van de inspanningen van de centrale regering om, op basis van strategische overwegingen van het land, rechtvaardigheid te blijven bieden aan Oost-Indonesië, met name Papoea. Goede balans tussen ontwikkeling, economisch, sociaal, politiek, veiligheid en geografisch.

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.