Breaking

Inwoners hebben verklaring van vreedzaam Papua in Jayawijaya



Het Papoea-volk voert de Papoea-vredesverklaring uit die werd gehouden in combinatie met een ceremonie ter herdenking van de verjaardag van Pancasila door de Inheemse Volksinstellingen (LMA) in het hele land Papua op het Education Field, Wamena District, Jayawijaya Regency, woensdag (1 /6/2022).

De activiteit van de Verklaring van Vreedzaam Papua, getiteld "Eenheid breien, verschillen overwinnen, een vreedzaam Papua bouwen, op gewoonte gebaseerde welvaart nastreven", begon met een oorlogsdansvoorstelling door de mensen van Kab. Jayawijaya, gevolgd door opmerkingen van de voorzitter van LMA Jayawijaya Regency Herman Doga.

Herman Doga zei in zijn toespraak dat de Papua-vredesverklaring werd uitgevoerd als een vorm van gemeenschap die de uitbreiding van de Nieuwe Autonome Regio (DOB) in de Papua-regio accepteerde.

“Een van de huidige ambities van inheemse volkeren is om te vragen om een Nieuwe Autonome Regio (DOB) die officieel wordt geaccepteerd door middel van de gebruikelijke honai. Wij ondersteunen dat. De DOB-steun is zodat de gemeenschap zal bloeien, zodat Papoea vreedzaam is, zodat toekomstige generaties van Papoea kunnen bloeien", zei hij.

“We hebben 1 provincie in de Central Mountains gevraagd om onze toekomst in de bergen te regelen, niet in Jayapura. We vragen ook om 1 regentschap in Okika, 1 regentschap in Pyramid, 1 regentschap in Kembu Tolikara voor het welzijn van moeders en de toekomst van onze kinderen en kinderen in de bergen", vervolgde Herman.

Verder is de indiening van een loyaliteitsverklaring aan de Unitaire Staat van de Republiek Indonesië door Lenis Kogoya, het hoofd van het land Papua, waarin staat dat de gemeenschap alle kwesties verwerpt die de natie bedreigen en verdelen en loyaal blijven aan het handhaven van de integriteit van de Unitaire Republiek Indonesië. Ondersteuning van speciale autonomie volume II en DOB 3 (drie) Provincies in Papua. Handhaving van Pancasila als staatsbasis en de grondwet van de Republiek Indonesië van 1945. Alle inheemse volkeren van Papoea's betuigen hierbij hun steun aan alle inspanningen om het conflict in Papua op een waardige manier op te lossen om te komen tot een vreedzaam Papua.

Alle inheemse volkeren van Papoea verklaren hierbij hun steun aan de implementatie van de Special Autonomy Law no. 02 van 2021 en het plan voor de uitbreiding van nieuwe autonome regio's naar een vreedzaam, veilig en welvarend Papua. Alle inheemse volkeren van Papoea's staan klaar om toezicht te houden op de uitbreiding van de nieuwe autonome regio's voor het welzijn van het Papoea-volk.

Ondertussen sprak de vice-president van de Republiek Indonesië Prof. Dr. (HC) KH Ma'ruf Amin in zijn virtuele toespraak over de activiteit zijn dankbaarheid uit aan LMA, traditionele leiders en stamleiders die ook aanwezig waren in het onderwijsveld wat betreft alle partijen die de tenuitvoerlegging van vreedzaam Papoea steunden.

Deze gebeurtenis van de Verklaring is speciaal omdat het gepaard gaat met de herdenking van de verjaardag van Pancasila, en men hoopt dat Pancasila altijd ten grondslag zal liggen aan het leven om trouw te blijven aan de Unitaire Staat van de Republiek Indonesië. De verklaring van vandaag opent een kans voor het Papoea-volk om betrokken te zijn bij de werkelijke ontwikkeling van Papua.

“Vandaag zijn we getuige van het Papoea-volk, of het nu de lokale overheid, traditionele leiders, jongeren zijn die een grote invloed hebben op het succes van de ontwikkeling in Papua.

"Ik geloof dat de versnelling van de ontwikkeling snel zal worden gerealiseerd omdat het Papoea-volk bereid is hand in hand te werken en deel te nemen aan de ontwikkeling van Papua", zei de vice-president.

De vice-president zei dat de sleutel tot het succes van Papua mede werd bepaald door een gunstige veiligheidssituatie.

"Daarom instrueer ik de TNI-Polri om prioriteit te geven aan een humanistische benadering. Ik hoop dat de Verklaring van Papoea-vrede erin zal slagen de ontwikkeling van Papoea te versnellen”, zei vice-president Ma'ruf Amin.

Om de gemeenschapsactiviteiten goed te laten verlopen, voerden TNI-Polri-officieren van Kodim 1702/Jayawijaya, Polres Jayawijaya, Infanteriebataljon 756/Wimane Sili de beveiliging uit voor het evenement.

De commandant van Kodim (Dandim) 1702/JWY luitenant-kolonel Inf. Arif Budi Situmeang S.IP, M.Tr (Han) gaf in zijn schriftelijke verklaring aan dat de aanwezigheid van het TNI-Polri-apparaat de hele reeks van activiteiten succesvol zijn en een gevoel van veiligheid en comfort bieden aan de gemeenschap tijdens de activiteit.

“Deze activiteit is een positieve activiteit die we moeten steunen. Uiteraard worden er anticiperende maatregelen genomen door het TNI-Polri-apparaat voordat deze activiteit plaatsvindt.

"Net als gisteren hebben we een vergadering van veiligheidstroepen gehouden voor de activiteiten van vandaag. Dit omvat het uitvoeren van patrouilles in het gebied van Wamena City, "zei hij.

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.