Breaking

Papua BBKSDA laat 20 zeeschildpadden vrij



Het Papua Natural Resources Conservation Centre (BBKSDA) heeft 20 zeeschildpadden (Lepidochelys olivacea) vrijgelaten bij Marekisi Beach, Yewena Village, Depapre District, Jayapura Regency, Papua.

Waarnemend (Plt) hoofd van BBKSDA Papua Aziz Bakri in een persbericht ontvangen door ANTARA in Jayapura, woensdag, zei dat de vrijlating van schildpadden om terug te keren naar het wilde leven in het wild werd uitgevoerd ter herdenking van Wereldschildpaddendag, die wordt herdacht op 23 mei elke jaar.

"Dit is een vorm van publieke zorg voor het behoud van de biodiversiteit, vooral de zeeschildpadden," zei hij.

Volgens Aziz is een van de privileges van de schildpad te zien aan zijn staat van instandhouding, zowel op regionaal als internationaal niveau.

"In Indonesië is de tortelduif wettelijk beschermd op basis van de verordening van de minister van Milieu en Bosbouw Nummer P.106/SETJEN/KUM.1/12/2018 betreffende beschermde soorten planten en dieren," zei hij.

Hij legde uit dat de schildpad op basis van de rode lijst van de IUCN (International Union for Conservation of Nature) de status Kwetsbaar/VU (kwetsbaar) heeft.

"Dit betekent dat deze soort met uitsterven wordt bedreigd, tenzij de omstandigheden die het voortbestaan en de voortplanting ervan onderdrukken geleidelijk verbeteren", zei hij.

De vrijlating van 20 zeeschildpadden werd uitgevoerd met de Marekisi Nung Conservation Assisted Village-groep en de PLN Maluku Papua Development Parent Unit (UIP) op zaterdag (28/5).

Zo sprak zijn partij haar dankbaarheid uit aan PLN UIP Maluku Papua voor hun zorg voor het behoud van de zeeschildpadden in Yewena Village door Rp75 miljoen aan sociale en ecologische verantwoordelijkheid (TJSL) te overhandigen aan de Marekisi Nung Assisted Village Group.

"De hulp is bedoeld om vijf schildpaddenkwekerijen te bouwen met een totale capaciteit van 800 jongen," zei hij.

Zijn partij sprak ook waardering uit voor de dorpsgroep die werd bijgestaan door Marekisi Nung, in het bijzonder voor een inwoner van Karel Indey als pionier in de bescherming van schildpadden in Yewena Village.

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.