Breaking

Promoot culturele waarden en steun het congres van inheemse volkeren, roeiwedstrijd gehouden aan het meer van Sentani




De traditionele roeiwedstrijd wordt gehouden in Kalkhote, Kampung Harapan, East Sentani District, Jayapura Regency, op 25 juni 2022.

Deze wedstrijd is bedoeld om de 76e verjaardag van Bhayangkara te verwelkomen.
 
Jayapura politiechef AKBP Fredrickus WA Maclarimboen zei dat de traditionele roeiwedstrijd werd gehouden om culturele waarden te verhogen.

Naast het traditionele roeien werden er ook andere wedstrijden gehouden om Bhayangkara's verjaardag te verlevendigen.

Deze omvatten Instagram-spoelen, Kamling-berichten, massavaccins en massahuwelijken.
 
"Als we culturele of traditionele zaken aan de orde stellen, werken we samen met de sport zelf, dus van technische vergaderingen tot vergaderingen, vereisten, het volgen van de spelregels in deze sporten", legde hij uit.

Volgens hem ondersteunt deze traditionele roeiwedstrijd ook de uitvoering van het 6e congres van inheemse volkeren van de archipel (KMAN) in Jayapura Regency, in oktober volgend jaar.

Uit de resultaten van de roeiwedstrijd, vervolgde hij, wordt verwacht dat de winnaars van de wedstrijd zich zullen ontwikkelen.
 
"We hebben een ruimte geopend zodat de riemen kunnen worden weergegeven, er is Lake Sentani, dus het is weer in gebruik", zei hij.

AKBP Fredrickus legde uit dat dit evenement naast de wedstrijd ook toeristische educatie en promotie is.
 
De Instagram Reel-wedstrijd bracht het thema natuur en sociale waarden in Sentani aan de orde.

De observatie van Tribun-Papua.com, op de flyer die circuleert op de WhatsApp-applicatie, gratis registratie, is geopend van 15 tot 23 juni 2022.

Deelnemers kunnen zich registreren bij de East Sentani Police, City Sentani en West Sentani Police door de algemene voorwaarden te volgen.

BRON: https://papua.tribunnews.com/2022/06/16/lomba-dayung-digelar-di-kalkhote-jelang-hut-ke-76-bhayangkara-akbp-fredrickus-angkat-value-culture

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.