Breaking

De Provincie van Papoea heeft waardering voor de Indigenous Peoples Development Foundation voor de bescherming van de natuur




De provinciale regering van Papoea (Pemprov) waardeert de inspanningen van de lokale Indigenous Community Development Foundation om de natuur te beschermen door het planten van boomzaailingen.

Het hoofd van de Bosbouw- en Milieudienst van Papua, Jan Jap Ormuseray, zei donderdag in een persbericht dat Antara in Jayapura ontving, dat zijn partij volledig achter elke activiteit staat die de natuur kan beschermen en behouden.

"We geven waardering en waardering voor elke inspanning die is gedaan om de aarde te beschermen en te behouden, net als de stichting voor ontwikkeling van inheemse volkeren", zei hij.

Volgens Jan zijn de bossen van Papua een van de longen van de wereld en daarom heeft het provinciebestuur van Papua besloten om meer dan 80 procent van het bosareaal in stand te houden.

"Door te beseffen dat de bossen van Papua behouden moeten blijven, zijn de Papua-bossen van vandaag echt een zorg van de hele wereld", zei hij.

Hij legde uit tijdens de 14e jaarlijkse bijeenkomst van de Task Force van de gouverneurs klimaat en bos (GCF) in 2021, die werd bijgewoond door gouverneur Lukas Enambe in Brazilië, waar landen in de wereld ook erkenden dat de bossen in Papua nog steeds relatief veel beter waren dan andere landen.

"In feite hebben 39 landen in de wereld Papua bij acclamatie aangewezen als gastheer van de jaarlijkse bijeenkomst van de GCF Task Force, die in 2023 zal worden gehouden", zei hij opnieuw.

Hij voegde eraan toe dat dit een indicator is om de gezamenlijke inspanningen van de provinciale regering van Papoea en de inheemse volkeren te beoordelen om bossen te behouden die tot nu toe veel beter zijn dan andere landen en andere regio's in Indonesië.

"Dus dit kan een voorbeeld zijn voor andere regio's, omdat de relatie tussen de regering, de ondoafi, stamhoofden in Papua met betrekking tot inspanningen om de lokale wijsheid met bos- en milieubehoud te behouden en in stand te houden, heel goed gaat", zei hij opnieuw.

Ter informatie was Jan Ormuseray aanwezig als hulpverlener bij een beperkte discussie over het belang van bosbehoud in Papua en volgde een actieplan voor het planten van bomen dat plaatsvond op het kantoor van de Papoea-gebruikenraad in de Tabi-regio, in Kleblouw, Asei Kecil Village, East Sentani District, Jayapura Regency, Papua, dinsdag (14/6), gehouden door de Papoea Indigenous Peoples Development Foundation.

BRON: https://papua.antaranews.com/berita/685701/pemprov-papua-apresiasi-yayasan-pembangun- Masyarakat-adat-menjaga-alam

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.