Breaking

Deze jonge leider roept op tot uitbreiding om de waardigheid en waardigheid van inheemse Papoea's te verhogen




De jonge Papoea-leider Steve Mara zei dat de uitbreiding de waardigheid van inheemse Papoea's zou kunnen verhogen.

"Wij hebben in elk gebruikelijk gebied van Papua dezelfde kans om ons eigen gebied te leiden", vertelde Steve donderdag (16/6/2022) aan Tribun-Papua.com in Jayapura.
 
Voor Steve heeft deze verdeeldheid niets te maken met de hele inhoud van de politieke onafhankelijkheid die door verschillende fracties ter discussie is gesteld.
 
"De uitbreiding is ook niet de sleutel tot het oplossen van het Papoea-conflict, dit is puur een regeringsprogramma om de gemeenschap op te bouwen", zei hij.

Daarvoor vroeg Steve om niet geassocieerd te worden, omdat goede doelen slecht zijn als ze vermengd worden met de politieke belangen van de onafhankelijkheid van bepaalde groepen.
 
"Ik nodig de Papoea-jongeren uit om het regeringsprogramma te steunen, laten we praten over ideeën en ideeën om de verdeeldheid te vullen en onze regio te ontwikkelen door middel van uitbreiding", zei hij.

"Praat niet alleen over politiek, je blijft achter en iemand anders neemt plaats. De tijdlijn voor de plenaire vergadering en de ratificatie van het wetsvoorstel is nabij", zei hij.
 
Volgens hem is de vorming van de Nieuwe Autonome Regio (DOB) in Papua de discussiefase ingegaan van de Problem Inventory List (DIM) in de DPR RI.

Steve gaf toe dat hij de tijdlijn voor de voorbereiding van deze 3 wetsvoorstellen had gelezen en in een ontmoeting met de directeur-generaal van Regionale Autonomie van het Ministerie van Binnenlandse Zaken had Steve Mara ook meegedeeld dat het Ministerie van Binnenlandse Zaken en het Indonesische Huis van Afgevaardigden moest de discussie bespoedigen.
 
"Ik geef aan dat als het voor 30 juni 2022 kan worden bekrachtigd, zodat de begrotingsposten voor elke nieuwe provincie uit overdrachten naar regio's (TKD) kunnen worden samengesteld en opgenomen in het APBN 2023, niet langer afhankelijk van de Papua Provinciale Overheidsfondsen ," hij voegde toe.
 
BRON: https://papua.tribunnews.com/2022/06/16/figure-muda-ini-sebut-pemekaran-angkat-harkat-dan-martabat-orang-asli-papua.

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.