Breaking

Politiechef: Diego's aanvaller verdacht van Egianus Kogoya's groep



Papua politiechef inspecteur-generaal Pol. Mathius D. Fakhiri concludeerde dat de inbeslagname van wapens van Brimob-leden in Wamena werd uitgevoerd door de Armed Criminal Group (KKB) van de Nduga-regio. Hij zei dat het sterke vermoeden bestond dat de aanval op Bripda Diego Rumaropen in het district Napua, Wamena op 18 juni de Nduga Armed Criminal Group (KKB) was onder leiding van Egianus Kogoya.

"Er is een sterk vermoeden geuit door de Nduga-groep", zei de inspecteur-generaal van de politie van Papoea's Pol. Dat vertelde Mathius D. Fakhiri maandag (20/6/2022) aan verslaggevers op het Papua Police Headquarters.

Naar aanleiding hiervan neemt de politie, aldus Fakhiri, ferme stappen om op te treden tegen de daders.

"We zullen niemand in dit land toestaan te leven zoals hij wil door geweld te plegen, of het nu tegen de gemeenschap is of tegen het TNI-Polri-apparaat", zei hij.

De Papoea-politie heeft ook extra personeel voorbereid om de daders te arresteren.

In dit geval doodden leden van de KKB niet alleen Bripda Diego Rumaropen, maar namen en renden ook twee vuurwapens die het slachtoffer op dat moment vast had.

Fakhiri zei dat de twee wapens nu op weg waren naar Nduga.

"Het laatste rapport is daarheen gegaan (Nduga)", zei hij.

Om dit te verhelpen heeft de Kapolda Fakhiri ook met de TNI gecoördineerd om het personeel, met name op posten op kwetsbare routes, eraan te herinneren waakzamer te zijn.

“Ik zal binnenkort ook Brimob sturen en morgen ga ik naar Wamena. En als er intern sprake is van een procedurefout, dan worden natuurlijk de geldende wettelijke regels opgelegd", zei hij.

Eerder werd Bripda Diego Rumaropen vermoord door OTK in Napua District, Wamena Regency. Twee vuurwapens in het bezit van Dioga werden ook vermist. Volgens de politie zijn de wapens in beslag genomen door KKB-leden.

De Papoea-politie heeft direct een aantal aan de zaak gerelateerde maatregelen genomen om het probleem op te lossen.

BRON: https://time.online/7656-2/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.