Breaking

De traditionele leider van Mamta-Tabi steunt de hoop van de gouverneur van Papua, Lukas Enembe De uitbreiding naar 7 gebruikelijke gebieden



De traditionele leider van de Mamta-Tabi-regio 1 in Jayapura Regency steunt de verwachtingen van de gouverneur van Papua, Lukas Enembe, die de centrale regering vroeg de Nieuwe Autonome Regio (DOB) in zeven te verdelen volgens de gebruikelijke gebieden.

Dit werd dinsdag (21/6/2022) overgebracht door de voorzitter van de Mamta-Tabi Regional 1 Customary Council, Daniel Toto aan Tribun-Papua.com, in Sentani, Jayapura Regency.
 
Volgens Daniel wordt het plan om de 7 gebruikelijke gebieden uit te breiden sinds 2014 besproken door de gouverneur van Papua, Lukas Enembe.
 
Inmiddels ligt het plan voor de uitbreiding van de Nieuwe Autonome Regio (DOB) van Papua in 3 gebruikelijke gebieden, namelijk Papua, Zuid Papua en Centraal Papua.

"Verdeel niet in zeven regio's, terwijl de financiële afdeling klein is. Het is zeer onwaarschijnlijk dat dit de ontwikkeling zal versnellen", legde hij uit.

Daarom moest wat door de gouverneur werd overgebracht, worden ondersteund door voldoende financiële middelen.
 
Toch zullen deze nieuwe provincies volgens Daniël zeker vanaf nul beginnen en vanwege het zeer hoge kostenniveau aanzienlijke financiële middelen vergen.

Soortgelijke steun werd ook overgebracht door Ondofolo Kampung Sereh, Yanto Eluay, aan Tribun-Papua.com, in Sentani, Jayapura Regency, Papua.

"Als traditioneel leider betuig ik respect en waardering aan de gouverneur van Papua voor zijn steun aan de centrale regering met betrekking tot de uitbreiding in Papua", aldus Yanto.

Yanto zei dat wat de nummer één persoon in Papua deed de juiste stap was. Volgens Yanto is Papoea de laatste tijd behoorlijk verhit geweest vanwege de voor- en nadelen van de uitbreiding van de Nieuwe Autonome Regio (DOB).
 
"Met het beleid van de gouverneur met betrekking tot de gebruikelijke gebieden, maakt het ons hart koel", zei hij.

Niet alleen dat, zei Yanto dat het beleid van de gouverneur van Papua een positief effect zal hebben op het Papoea-volk.

Als traditioneel leider in het land Kenambai-umbai hoopt Yanto dat gouverneur Lukas Enembe een zegen zal blijven voor veel mensen door middel van beleid dat altijd vrede schept.

Naast het uiten van zijn waardering voor gouverneur Lukas Enembe, zei Yanto dat zijn partij in de nabije toekomst ook leiders uit 7 gebruikelijke regio's in Papua zal uitnodigen om samen met de archipelvereniging een vreedzaam Papua uit te roepen.
 
Eerder had de gouverneur van Papua, Lukas Enembe, een ontmoeting met de minister van Binnenlandse Zaken (Mendagri) Tito Karnavian om het plan voor de uitbreiding van de provincie in Papua te ondersteunen.

De bijeenkomst vond plaats op het kantoor van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, Centraal Jakarta. Enembe en Tito Karnavian bespraken regionale expansie in een beperkte vergadering.

Lukas Enembe zei dat hij de verdeling van Papua sinds 2014 steunde. Hij stelde voor om het gebied in Papua te verdelen in zeven provincies volgens de gebruikelijke territoria.

BRON: https://papua.tribunnews.com/2022/06/21/figure-adat-mamta-tabi-support-harapan-gubernur-papua-lukas-enembe-pemekaran-jadi-7-region-adat

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.