Breaking

Politie vermoedt dat de demonstratie van 3 juni in Jayapura werd gereden door KNPB-sympathisanten



De politie onthulde dat de demonstratie op 3 juni in Jayapura City, Papua, werd gereden door sympathisanten van het Nationaal Bevrijdingscomité voor West Papua (KNPB). KNPB is een van de organisaties van de onafhankelijke Papoea-beweging.

De politiechef van Jayapura City, AKBP Victor D. Mackbon, zei dat zijn partij een beroep had gedaan op de massa om de weg niet af te sluiten. Maar de groep vocht tegen de officieren. Sinds vanmorgen de weg afgesloten.

"Er zijn ook verschillende punten die we hen faciliteren om hun aspiraties goed over te brengen, ook op Jalan Biak en Perumnas III. Aanvankelijk waren er mensen die zich tegen de agenten verzetten. Er moeten dus politiemaatregelen worden genomen", zegt Victor van Perumnas III Waena. , Heram District. , Jayapura, vrijdag (3/6).

Victor zei dat zijn partij had geprobeerd te overtuigen, maar de massa luisterde niet. Om deze reden heeft de politie krachtig opgetreden om de veiligheid en de orde te handhaven.

"Dus de massa, luister alsjeblieft naar onze oproep, stoor of overtreed de regels die zijn ingesteld niet, laten we goed samenwerken", zei hij.

Voorafgaand aan de actie, zei Victor, had de politie de voorwaarden voor de activiteit overgebracht om aspiraties over te brengen. De verantwoordelijke van de actie kon deze voorwaarden echter niet tonen.

"We hebben gecommuniceerd met Jeffry Wenda, als de persoon die verantwoordelijk is voor de actie en we hebben de voorwaarden doorgegeven, maar hij kan niet aan deze vereisten voldoen, zoals of de PRP-organisatie zich heeft geregistreerd bij Kesbang en welke massamethode, we zeiden dat het niet was toegestaan "Maar we hebben ze gefaciliteerd als ze daarheen wilden. DPR. Alleen hoeveel vertegenwoordigers willen daarheen, maar ze worden niet vervuld", legt Victor uit.

Victor voegde eraan toe dat de politie nooit beperkingen oplegde aan het uiten van aspiraties. De politie staat ook klaar om de massale actie te faciliteren. Er zijn echter andere overwegingen waarbij wordt beweerd dat de demonstratie van 3 juni werd gereden door KNPB-sympathisanten.

Gewelddadige foto's circuleren tijdens demo
De verspreiding van foto's van vermeende slachtoffers van politiegeweld tijdens een demonstratie op sociale media Facebook. De politie richtte zich op, de foto's waren oude foto's die opnieuw werden geüpload door onverantwoordelijke mensen.

"We hebben de post gecontroleerd en zullen verder onderzoek doen met accounts die hoax-informatie verspreiden op sociale media op Facebook", aldus Victor.

In de post waren er massale gewonden in het gebied rond Expo Waena, Waena Village, Hedam District. In werkelijkheid waren er in het Expo-gebied echter geen massa's die actie ondernamen. En er was ook geen gedwongen ontbinding op de Expo.

"Ondertussen pakken we in het lager gelegen Uncen-gebied een aanpak op. Omdat de demonstraties de weg hebben geblokkeerd, zijn er weloverwogen maatregelen genomen. Er zijn echter geen slachtoffers gevallen", aldus Victor.

Victor herinnerde het publiek eraan zich niet gemakkelijk te laten provoceren door onverantwoordelijke personen door vals nieuws of bedrog te verspreiden.

"De veiligheidssituatie rond Jayapura City, vooral in de districten Heram en Abepura, is veilig en gunstig, de verkeersstroomactiviteiten verlopen normaal zoals gewoonlijk", zei Victor.

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.