Breaking

Jayapura traditionele leiders: de politieke status van Papoea in de Unitaire Republiek Indonesië is definitief, stop met het toevoegen van meer zaken




Een traditionele leider in het regentschap Jayapura, Yanto Eluay, verklaarde dat de kwestie van Papoea in 1969 definitief was als onderdeel van de Unitaire Staat van de Republiek Indonesië.

Er werd gezegd dat op 1 mei 1969 een beslissing werd genomen in de bepaling van de mening van het volk (Pepera), en door de Verenigde Naties en de regering van de Republiek Indonesië werd vastgelegd dat Papoea de eenheidsstaat van de Republiek Indonesië was .

Yanto Eluay legde uit dat waar de Papoea Volkspetitie (PRP) voor vocht met betrekking tot het referendum, hetzelfde was als het niet goed begrijpen van de geschiedenis van Papua.

"Dit alles is besloten door Papoea-leiders die inheemse volkeren vertegenwoordigen als leden van de Pepera-deliberatieve raad in 1969 en hun gemeenschappen en gebruikelijke gebieden in Papua hebben overgedragen om het soevereine grondgebied van de Indonesische staat te worden", zei Yanto tegen Tribun-Papua. .com, in Sentani, Regency. Jayapura, donderdag (2/6/2022).

Yanto, de zoon van de voormalige voorzitter van de Papua Presidium Council, Dortheys Hiyo Eluay, benadrukte dat wie hij ook is, niet alles kan veranderen.

"Ik benadruk dat degenen die de autoriteit hebben om over de politieke status van Papoea te spreken, traditionele leiders zijn omdat ze de eigenaren zijn van territoriale rechten en inheemse volkeren in Papoea", zei Yanto.

"Ik zeg dit voor de duidelijkheid. Dus wie hij ook is die nog steeds bewegingen maakt voor een onafhankelijk Papua en Papua wil bevrijden van de Republiek Indonesië, ik vraag het,

Als je een traditioneel kind bent, respecteer dan alsjeblieft wat de traditionele leiders deden in 1969."

"Er mag geen actie worden ondernomen in ons gebruikelijke gebied in Jayapura Regency, en voor studenten, intellectuelen, LMS, TPNPB OPM en anderen die niet de gebruikelijke capaciteit hebben,

Ik vraag om deze acties te stoppen, omdat je de geschiedenis moet kennen dat de status van Papua binnen de Republiek Indonesië definitief is", besloot hij.

Ter informatie, de PRP had eerder al aangekondigd dat het op vrijdag (3/6/2022) opnieuw een nationale actie zou houden tegen Otsus volume II en DOB.

Dit werd dinsdag (31/5/2022) overgebracht door de woordvoerder van de Nationale PRP, Jefry Wenda.

"Wij, de Papoea-Volkspetitie (PRP) hebben vrijdag (3/6/2022) een algemene oproep gedaan voor nationale actie, alle Papoea's verhuizen. Onmiddellijk Otsus intrekken en de uitbreiding van alle Papoea-landen afwijzen", zei hij.

Jeffry zei dat deze actie opnieuw werd gehouden door te kijken naar allerlei Jakarta-beleid dat van invloed is op de dreiging van genocide in Papua.

Verder, zei Jeffry, roept de PRP ook alle Papoea's in West Papua en Indonesië op om zich onmiddellijk bij deze nationale actie te betrekken.

Daarnaast doet de PRP ook een beroep op niet-Papua broeders en zusters (Amber) uit verschillende etnische groepen, Javanen, Madurezen, Batak, Toraja, Bugis, NTT

en andere stammen die lang in het geliefde land West Papua hebben gewoond en zichzelf als een deel van het volk van de Papua natie hebben beschouwd om deel te kunnen nemen aan het plan van gelijktijdige actie in het hele land Papua.

Aan het hoofd van de Indonesische Nationale Politie in Papua, zowel de Papoea politiechef als de West Papoea politiechef voor het kunnen overzien van het nationale optreden op een ordelijke, veilige en vreedzame manier en het aandringen dat zij niet lukraak reageren op demonstraties.

Hij voegde eraan toe dat de Papoea-Volkspetitie verantwoordelijk is voor alle reeksen nationale acties die op 3 juni 2022 zullen worden uitgevoerd.

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.