Breaking

Papoea-waarnemer: voorheen voerde Lukas Enembe campagne om de uitbreiding te ondersteunen, maar weigert nu




De houding van de gouverneur van Papua, Lukas Enembe, die de geplande uitbreiding van de Papua-provincie afwees, kreeg kritiek en kritiek van leiders van de Papoea-gemeenschap. Zijn houding wordt neerbuigend geacht ten opzichte van de resultaten van zijn eigen leiderschap als gouverneur en hij is van mening dat Papua's human resources (HR) niet in staat zijn om het uitbreidingsgebied te beheren.

Een van de kritieken kwam van de Papoea-waarnemer Agus Kosek. Hij zei dat het Papoea-volk Lukas inconsequent vond. De reden is dat Lukas een van de aanhangers van het uitbreidingsidee is die een plan heeft voorgesteld voor de uitbreiding van zeven provincies in Papua.

"De verklaring van Lukas Enembe en de reden voor het afwijzen van de nieuwe autonome regio (DOB) was alleen omdat hij vond dat de inheemse Papoea's (OAP) niet de capaciteit en capaciteit hadden om de nieuwe provincie te besturen, zoals zichzelf in het gezicht slaan ", zei Agus in een persbericht ontvangen door Kompas.com, zaterdag (4/6/2022).

Agus voegde eraan toe dat Lukas tijdens zijn bijna 10 jaar leiderschap als gouverneur van Papua niet in staat werd geacht het Papoea-volk op te tillen en trots te maken.

Volgens Agus mag Lukas als gouverneur van Papua niet zeggen dat het plan om de nieuwe autonome regio's uit te breiden de OAP niet ten goede komt.

"De voortgang van de menselijke hulpbronnen en de kwaliteit van de ontwikkeling in een gebied worden ook beïnvloed door de rol van een gouverneur", zegt Agus.

Agus stelde vast dat Lukas Enembe trots is op zijn programma voor de ontwikkeling van het civiele staatsapparaat (ASN) in Papua, zodat ze de ontwikkeling kunnen sturen door middel van verschillende trainingen en competentieontwikkeling.

"Dit zou een van de hoofdsteden moeten zijn om later het nieuwe uitbreidingsbeleid van Papoea-Nieuw-Guinea te verwelkomen", legde hij uit.

Zelfs het publiek, zei hij, was verrast door de houding van Luke, die 180 graden was gedraaid. De reden is dat Lukas tijdens de campagne voor de gouverneursverkiezingen (Pilgub) van 2013 de kwestie van verdeeldheid aan de orde stelde om kiezers te lokken die verlangen naar verandering in Papoea.

Agus voegde eraan toe dat een aantal hooggeplaatste Papoea-figuren van mening waren dat de overwinning van Lukas en wijlen Klemen Tinal het resultaat was van een campagne die de kwestie van de verdeling van de provincie aan de orde stelde. Beiden haalden meer dan 50 procent van de stemmen van de campagne.

In het bijzijn van duizenden mensen die het Sinapuk-plein vulden, verklaarde Wamena luidkeels dat hij de laatste gouverneur van Papua was. Deze verklaring bevestigt indirect dat hij het eens is met de uitbreiding van de provincie Papua, waaronder de Centrale Bergen met Wamena als hoofdstad," vervolgde Agus.

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.