Breaking

PLN Papua blijft de productiviteit van de landbouwsector ondersteunen



PLN Main Unit voor Papua en West Papua Region (UIWP2B) blijft de productiviteit in de landbouwsector verhogen door middel van het elektrificerende landbouwprogramma in Bumi Cenderawasih.

General Manager van PLN Main Unit voor Papua en West Papua Region, Moch. Andy Adchaminoerdin zei vrijdag in een persbericht in Jayapura dat het programma de productieopbrengsten kan verhogen met behulp van bestaande elektriciteit.
 
"Het elektrificerende landbouwprogramma is een van onze inspanningen om klanten een gemakkelijk gebruik van elektriciteit te bieden bij het runnen van een landbouwbedrijf en het verhogen van de productiviteit", zei hij.
 
Volgens Andy zullen excellente en betrouwbare elektriciteitsdiensten worden gemaximaliseerd, zodat de behaalde resultaten ook ten goede komen aan klanten.
 
"We hopen dat meer boeren en ondernemers in de agrarische sector zullen overstappen op optimaal gebruik van elektriciteit in hun bedrijfsactiviteiten", zegt hij.
 
Ondertussen zei de eigenaar van een rijstfabriek in Amunkay Village, Tanah Miring District, Merauke Regency, Sudarno, dat zijn productie was verdubbeld nadat hij was overgeschakeld op het gebruik van elektriciteit.
 
"Productieactiviteiten die gemiddeld twee tot drie keer per jaar worden uitgevoerd, kunnen nu 20 ton bereiken, wat voorheen slechts 10 ton per keer kon produceren", zei hij.
 
Volgens Sudarno is zijn partij door het gebruik van elektriciteit veel winstgevender dan voorheen.
 
"Voorheen moesten we ongeveer 600 duizend Rp uitgeven voor 75 liter stookolie per dag. Dit kan natuurlijk de productiekosten tot 40 procent verlagen", zei hij.
 
Hij legde uit dat de producten nu op veel plaatsen zijn gedistribueerd, namelijk Bulog Merauke, Timika en Jayapura.

BRON: https://www.antaranews.com/berita/2945281/pln-papua-terus-support-produktivitas-sector-pertanian

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.