Breaking

Het blijkt dat BIN nooit mortieren uit Servië heeft geïmporteerd voor operaties in Papua



De State Intelligence Agency (BIN) bevestigde dat het rapport van Conflict Armament Research (CAR) of een in Londen gevestigde wapencontrolegroep over de aankoop van ongeveer 2.500 mortieren uit Servië voor operaties in Papoea in 2021, niet waar was.
 
Plaatsvervangend II voor Binnenlandse Inlichtingen bij BIN, generaal-majoor Edmil Nurjamil, bevestigde dat zijn partij niet over de uitrusting beschikte.

"Nee, niets. We hebben het niet. Het is van de TNI", zei generaal-majoor Edmil Nurjamil zaterdag (18/6) tegen verslaggevers.
 
Hij vertelde dat de in Papua gevonden artilleriewapens van de TNI waren. BIN, zei hij, had nooit mortieren uit Servië gekocht, zoals geruchten deden.

'Nee. Ja, de commandant van het Regionaal Militair Commando heeft erkend dat het een TNI-wapen is. We spelen niet zulke spelletjes, mas. De commandant van de Kodam. Kan heeft al laten weten welke maand het is,' zei hij.

Los daarvan meent inlichtingen- en veiligheidswaarnemer Stanislaus Ryanta dat er geen gebruik wordt gemaakt van vernietigingswapens zoals mortieren uit Servië. Volgens hem was het een zeer wrede beschuldiging.
 
Omdat, zei hij, de taak van BIN was om informatie te verzamelen, niet om militaire operaties uit te voeren.

"Iedereen weet dat. Informatie over het gebruik van mortieren is duidelijk een wrede beschuldiging met een misleidende desinformatiestrategie", aldus Riyanta.

BRON: https://politik.rmol.id/read/2022/06/18/537418/ternyata-bin-no-pernah-imor-mortir-dari-servia-untuk-operation-di-papua

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.