Breaking

Paulus Waterpauw aanvaardt aspiraties voor de vestiging van Zuidwest-Papoea-Nieuw-Guinea



De waarnemend Gouverneur van West Papua, Paulus Waterpauw, aanvaardde het streven om een Nieuwe Autonome Regio (DOB) voor Zuidwest Papua te vormen van de Alliantie van Papoea's en de Archipelgemeenschap in Manokwari, West Papua.

Voorafgaand aan een ontmoeting met de waarnemend gouverneur van West-Papoea, hielden de traditionele leiders van Papua en de archipel die lid waren van de alliantie toespraken op Borarsi Field, Manokwari.

Geciteerd uit Antara, zei het hoofd van de Maybrat-stam in Manokwari, Marthen Nauw, dat de vorming van de nieuwe autonome regio's van Zuidwest-Papoea in overeenstemming was met het mandaat van wet nr. 2/2021 als herziening van wet nr. 21/ 2001 over Bijzondere Autonomie in Papua.
 
Daartoe hebben de Papoea-gemeenschap en de Archipelago Community Alliance president Joko Widodo en de DPR gevraagd om het wetsvoorstel voor de oprichting van de Nieuw-Guinea-regio's voor Papoea en West-Papoea onmiddellijk in een wet om te zetten.
 
"Door de uitbreidingsaanpak zal het de ontwikkeling versnellen en het bereik van overheidsdiensten voor de gemeenschap vergroten", zegt Nauw, die ook de voorzitter is van de Papoea-gemeenschapsalliantie en de Archipelgemeenschap.

Hij zei dat de aanwezigheid van nieuwe autonome regio's de reikwijdte van de ontwikkelingscontrole in de Papua- en West-Papoea-regio's zou verkorten, evenals de werkgelegenheid voor de lokale gemeenschap zou vergroten.

Jeugdleider Arfak in Manokwari, Sius Dowansiba, zei dat de vorming van nieuwe autonome regio's een zegen van de regering was voor de bevolking van Papua en West-Papoea.

Na het houden van de toespraak gingen vertegenwoordigers van traditionele leiders naar de residentie van de gouverneur van West Papua om samen ondertekende ambitieuze documenten in te dienen.

Waterpauw verklaarde bij de ontvangst van vertegenwoordigers van de Papoeagemeenschap Alliantie en de Archipelgemeenschap dat hij snel stappen zou ondernemen om gevolg te geven aan de ambities van deze bewoners.
 
"De snelle stappen die we nemen, zijn het coördineren met regionale leiderschapsforums en het regelen van tijd om vertegenwoordigers van de gemeenschap af te leveren om hun ambities aan de president over te brengen," zei hij.

Zolang de ambitie goed wordt uitgedragen, zal de lokale overheid die volgens hem ondersteunen.

BRON: https://cenderawasihpos.jawapos.com/berita-utama/11/06/2022/paulus-waterpauw-accept-aspiration-pemunjukan-dob-papua-barat-daya/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.