Breaking

Pas op! Negatieve verhalen van de Contra DOB Group zijn nog steeds verspreid op sociale media



De ratificatie van het wetsvoorstel Uitbreidingsbeleid Nieuwe Autonome Regio (DOB), dat nog maar een paar dagen te gaan is, laat nog veel waakzaamheid en verschillende mogelijkheden om te reageren op de reactie van het Papoea-volk bij het grote publiek. De reden is dat het kamp dat tot nu toe in een weigerende houding heeft gestaan, hoewel het de massa's niet rechtstreeks betrekt door de straat op te gaan, blijft zoeken naar sympathie en overtuiging, een daarvan is door middel van verschillende verhalen die in de media worden gegooid . Ze lijken zich ervan bewust te zijn dat de hoge intensiteit van de samenleving ten aanzien van het gebruik van sociale media en toegang tot online media het kanaal zeer effectief maakt als medium voor het zoeken naar inhoud en het leveren van informatie. De kwestie van regionale expansie is een van de discussies die nog steeds wordt gevolgd door sommige partijen, met name de Papoea-gemeenschap en mensen die banden of belangen hebben met de meest oostelijke provincie van Indonesië.

Pas op voor DOB-afwijzingspropaganda via het virtuele universum

Een van de voordelen van online media en sociale media is dat ze een onbeperkte reikwijdte hebben. Elke partij kan en heeft het recht om deel uit te maken van het maatschappelijk middenveld in een virtueel universum zonder territoriale beperkingen. Elke partij kan inhoud invullen die vanuit elk deel van de wereld kan worden bekeken zonder enige partities en frequentielimieten. Zo ook met de problematiek in Papua. Wat er op dit moment gebeurt, kan in een oogwenk worden geïnformeerd of gerapporteerd aan de mensen in Europa en aan de Noordpool.

Deze voorwaarde is een zegen maar ook een leemte, de separatistische groepen profiteren uiteindelijk ook van deze technologische vooruitgang voor hun belangen, variërend van de strijd voor onafhankelijkheid tot negatieve propaganda tegen de Indonesische regering. De kwestie van het beleid om de nieuwe autonome regio's uit te breiden werd ook waargenomen in verschillende media, zowel online als sociaal gelieerd, evenals de neiging om het verhaal massaal naar voren te brengen als een poging om het publiek te beïnvloeden om het nieuwe beleid voor autonome regio's met verschillende punten af te wijzen van visie en tactiek. Een aantal van deze verhalen probeert over het algemeen de Indonesische regering in het nauw te drijven.

Het geweld van separatistische groepen veroordelen als een vorm van bestaan

De verdeling van de separatistische groeperingen in Papoea's in verschillende delen of fronten maakt dat elk van hen een bestaansmissie heeft. Hetzelfde geldt voor gewapende separatistische groeperingen. De afgelopen tijd heeft het zijn acties tegen onschuldige officieren en burgers brutaal ingezet.

Het laatste nieuws is dat de groep opnieuw brute terreurdaden heeft gepleegd tegen burgers in het district Deiyai. Ze handelden gewelddadig door te schieten op bewoners die op een zondagavond rond 21:34 WIT badminton speelden in de Deiyai Regency DPR Hall GOR. Als gevolg hiervan stierf een burger nadat hij met spoed naar het ziekenhuis was gebracht.

Hoewel het indirect een vorm van afwijzing is van het nieuwe autonome regiobeleid, is het bestaan van een aantal aanslagen door guerrillabewegingen door separatistische groeperingen een indicator van de instabiele veiligheidssector in de Papuaregio. Meer in het algemeen kan de impact in de schijnwerpers staan voor studies variërend van de centrale overheid tot de internationale wereld, waaronder de voordelen van cyberspace-netwerken.

Gebruikelijke instellingen klaar om de uitbreiding van Papoea-Nieuw-Guinea te bewaken

Een van de inspanningen om escalatie van veiligheidsonrust te voorkomen bij het streven om de beleidsrealisatie van de uitbreiding van nieuwe autonome regio's te realiseren, is de betrokkenheid van een aantal sectoroverschrijdende figuren in Papua, waaronder het optimaliseren van de coördinatie tussen de centrale en regionale overheden als een spreekbuis voor de gemeenschap. In feite mag de meerderheid van de mensen die Papoea-Nieuw-Guinea steunen niet worden verslagen door een handvol tegengestelde partijen die extreem zijn en blijven manoeuvreren.

De lokale politieke waarnemer van Papoea, Frans Maniagasi, verklaarde dat de verdeling van de provincie Papua in een aantal nieuwe autonome regio's het welzijn van het inheemse Papoea-volk zou kunnen realiseren. Gebruikelijke instellingen zijn klaar om toezicht te houden, zodat hun hoop wordt gerealiseerd. In lijn hiermee verklaarde plaatsvervangend V van het presidentiële stafbureau, Jaleswari Pramodawardhani, ook dat het idee om Papoea-Nieuw-Guinea uit te breiden in overeenstemming was met de richtlijnen van president Jokowi die een sprong voorwaarts wilden in de vooruitgang van de welvaart in de provincie Papoea. Wijzigingen in de Bijzondere Autonomiewet door middel van Wet Nummer 2 van 2021, schetst verschillende benaderingen.

Er zijn drie benaderingen die dit streven naar welvaart kunnen stimuleren. Eerst in termen van kwantitatief. Terwijl er een stijging was van de speciale inkomsten uit het Bijzonder Autonomiefonds van de vorige 2% naar 2,25% van het nationale algemene toewijzingsfonds. Dit omvat fondsen voor infrastructuuroverdracht en fondsen voor het delen van inkomsten uit mijnbouw.Ten tweede, een kwalitatieve benadering, waarbij het gebruik van Special Autonomy-fondsen specifiek wordt bepaald voor de minimale presentatie van het gebruik ervan in strategische aspecten die welzijnsontwikkeling stimuleren. Ten derde, in termen van verantwoording, wordt het gebruik van Otsus-fondsen ook gereguleerd door prioriteit te geven aan de principes van goed financieel beheer door middel van toezicht. Dit wordt gecoördineerd uitgevoerd door ministeries, niet-departementale overheidsinstanties, lokale overheden, de Tweede Kamer, de Regionale Raad van Afgevaardigden, de Hoge Rekenkamer en de Rijksuniversiteiten.

De voorzitter van het Papua Province Indigenous Peoples Institute (LMA), Lenis Kogoya, erkende dat er in de gemeenschap voor- en nadelen zijn aan het idee van nieuwe autonome regio's als dynamisch en natuurlijk in een democratisch land. Als instelling die wordt beschermd door de speciale autonomiewet, is het echter verplicht om de gemeenschap een gevoel van veiligheid te bieden en tegelijkertijd toezicht te houden op het beleid en de programma's van de centrale en lokale overheden. Het concept van de verdeling van Papua is inderdaad anders en is een langverwachte droom geworden.

Ondertussen vroeg de jonge Papoea-leider, Steve Mara, de jonge generatie op aarde van Cenderawasih om hun capaciteit te vergroten om regionale expansie het hoofd te bieden. Het bestaan van nieuwe autonome regio's zal banen en andere sectoren openen voor jonge Papoea's. Daarom wordt verwacht dat de jongere generatie van deze mogelijkheid gebruik zal maken.

Papoea-politie waarschuwt extra personeel voorafgaand aan beslissing over DOB-wet

Naast de betrokkenheid van Papua-leiders, moeten de veiligheidstroepen zich ook voorbereiden om te anticiperen op het voorkomen van veiligheidsverstoringen die kunnen optreden tijdens de ratificatie van het nieuwe DOB-wetsvoorstel. In totaal werden 1300 manschappen, waaronder 800 Polda'ers en de hulp van 500 manschappen van BKO Brimob Nusantara, gealarmeerd.

De regionale politiechef van Papoea, inspecteur-generaal van politie Mathius D Fakhri, heeft aan alle partijen meegedeeld dat ze elke beslissing in het nieuwe DOB Bill-proces later in Jakarta moeten accepteren. Ook hoopt hij dat mensen in Papua zich geen zorgen zullen maken over provocerende zaken op sociale media.

BRON: https://time.online/7955-2/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.