Breaking

Het Forum voor de Versnelling van de Vorming van nieuwe autonome regio's in de Tabi-regio dringt erop aan om het Papua-uitbreidingswetsvoorstel onmiddellijk te ratificeren



Het Forum voor de Versnelling van de Vorming van nieuwe autonome regio's in de Tabi-regio drong er bij het Indonesische Huis van Afgevaardigden op aan om het Wetsontwerp (RUU) voor de uitbreiding van de provincie Papua tot wet onmiddellijk te ratificeren.
 
"We vragen dat het Papua-uitbreidingswetsvoorstel onmiddellijk wordt geratificeerd, volgens het wetsvoorstel dat zonder verdere aanpassingen is vastgesteld, omdat dit wetsvoorstel vanuit verschillende aspecten is herzien, namelijk academische teksten, versnelde ontwikkeling, fiscale gereedheid en andere." zei de voorzitter van het Forum for the Acceleration of Formation DOB in de Tabi-regio, Yulianus Dwaa, SKM en secretaris Marthinus Mandawally, SSI, na een bijeenkomst in Bangi Kopi Tiam, Abepura, Jayapura City, zondag (26/6/2022) .
 
Ook aanwezig waren vertegenwoordigers van de gemeenschappen waarvan het grondgebied werd uitgebreid, gemeenschapsleiders, religieuze leiders, traditionele leiders, vrouwenleiders, jeugdleiders en studenten in het hele Tabi-gebied, namelijk Sarmi, Keerom, Jayapura Regency, Jayapura City.

Het is bekend dat het Indonesische Huis van Afgevaardigden 3 wetsvoorstellen heeft aangenomen voor nieuwe autonome regio's in Papua, het wetsvoorstel tot oprichting van de provincie Zuid-Papoea, het wetsvoorstel tot oprichting van de provincie Centraal Papua en het wetsvoorstel tot oprichting van de provincie Papua. van de provincie Papua in de Centrale Bergen.

Het is de bedoeling dat deze houding deze week wordt voorgelegd aan Commissie II van het Indonesische Huis van Afgevaardigden en het Ministerie van Binnenlandse Zaken in Jakarta.

Dwaa legde uit, verwijzend naar de dynamiek van nieuwe autonome regio's in Papua, met name in de Tabi-regio, dat het Forum voor de Versnelling van de vorming van nieuwe autonome regio's in de Tabi-regio verschillende standpunten van verschillende geledingen van de samenleving overbracht.

Ten eerste steunen we de verklaring van het standpunt van de Presidium Council for the Tabi Indigenous Peoples Centre (DEMATA) op 15 juni 2022, die verklaarde dat het volledig steun geeft aan het Gunung Bintang Regency dat in de moederprovincie Papua (Tabi/Saereri) blijft. .

Ten tweede zou het Gunung Bintang-district jonger en sneller zijn als het in de moederprovincie Papua zou blijven.

Ten derde moet de vorming van nieuwe autonome regio's in Papua plaatsvinden in het perspectief van de eenheid van het Papua-volk en de versnelling van de ontwikkeling naar de onafhankelijkheid en het welzijn van de Papua's.

Ten vierde, het aandringen op de ratificatie van Regency/City DOB in de moederprovincie die een rekening heeft ontvangen, zodat 3 rekeningen voor de uitbreiding van Papua uiterlijk op 17 augustus 2022 worden bedongen als een geschenk voor de 77ste Republiek Indonesië's Onafhankelijkheidsdag in 2022 .

Elke kandidaat voor Grime Nawa Regency, Ketengban Regency Candidate, Lembah Rupaer Regency Candidate, East Bonggo Regency Candidate, Yafti Regency Candidate en anderen die het wetsvoorstel hebben ontvangen.

Ten vijfde, waardeer de president van de Republiek Indonesië en Commissie II van de DPR RI voor het aannemen van de speciale autonomiewet die de vorming van nieuwe autonome regio's of de verdeling van provincies en regentschappen/ons verplicht stelt in artikel 76 van de speciale autonomiewet.

BRON: https://papuainside.com/forum-percepatan-pemunjukan-dob-se-region-tabi-desak-segera-sahan-ruu-pemekaran-papua/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.