Breaking

Mambor Regent: Voorschoolse educatie is de basis voor toekomstige generaties



De regent van Teluk Wondama, West-Papoea Hendrik Mambor benadrukte het belang van het voorbereiden van goed onderwijs voor kinderen vanaf jonge leeftijd, omdat het de basis vormt voor het vormgeven van toekomstige generaties Wondama die van goede kwaliteit zijn en een goede zeden hebben.

"Onze kinderen zeggen dat het een gouden eeuw is, hoe bereiden we onze kinderen goed voor. Ik zeg altijd dat dit een gouden periode is voor degenen die voorbereid moeten zijn. Het is alsof we een huis bouwen, dit is de basis die we moeten bouwen goed," zei hij. Mambor in Sanduai, Wasior District, maandag.

Tijdens het bijwonen van de 8e Insan Mulia Integrated PAUD afstudeerceremonie, waardeerde de Regent van Mambor de ambities van de studenten die ooit leraar, dokter, politie, soldaat, piloten, ondernemer en sommigen zelfs astronaut willen worden.

De voorzitter van de PKK in Teluk Wondama, mevrouw Sri Maryanti Mendila Mambor, benadrukte ook het belang van PAUD/TK-onderwijs om het potentieel van kinderen al op jonge leeftijd te ontwikkelen ter voorbereiding op het vervolgonderwijs.

Voor- en vroegschoolse educatie speelt ook een belangrijke rol bij het terugdringen van de schooluitval, het versnellen van de 9-jarige leerplicht en het verbeteren van de vaardigheden van kinderen vanaf jonge leeftijd.

"Ook door PAUD kan de karaktereducatie van kinderen goed worden gevormd, zodat onze kinderen in hun toekomstige groei in het basisonderwijs beter voorbereid zijn", zei hij.

De voorzitter van de Insan Mulia Foundation, Retno Rahayu, verklaarde dat de stichting die zij leidt een islamitische geest heeft en zich inzet voor de voorbereiding van de toekomstige generatie Wondama, vooral de moslimgeneratie die superieur is, een goede moraal heeft, intelligent is en vol creativiteit .

"De Insan Mulia Integrated PAUD is acht keer afgestudeerd aan de jonge generatie. Dit zijn de gouden tijden, de tijden die naar verwachting een betere toekomstige generatie zullen worden die waardigheid en respect heeft en in de toekomst hopen we dat deze kinderen mensen zullen worden wezens." nobele mensen," hoopte Retno.

Bij die gelegenheid huldigde de Regent van Mambor tegelijkertijd de opening in van SD Insan Mulia, die voor het eerst nieuwe studenten accepteerde in het schooljaar 2022-2023.

BRON: https://papuabarat.antaranews.com/berita/15281/bupati-mambor- Pendidikan-usia-dini-fondasi-generation-masa- Depan

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.