Breaking

Papoea-studentenforum voert actie om de ratificatie van de DOB-wet te ondersteunen



Het Papoea Studentenforum voor de Nieuwe Autonome Regio (DOB) van Jabodetabek kwam donderdag (23/6/2022) op twee punten bijeen in Centraal Jakarta. De demonstranten, bestaande uit ongeveer 200 mensen, drongen er bij de regering en de DPR op aan om de Papoea-Nieuw-Guinea-wet (RUU) onmiddellijk te ratificeren.
 
De demonstratie werd gehouden in het Horse Statue-gebied, Gambir om 10.30-12.00 WIB en in het DPR/MPR-gebouw, Senayan om 12.30-14.00 WIB. De massa studenten die inheemse Papoea's (OAP) zijn, komen uit een aantal gebieden in Groot-Jakarta, Bandung en verschillende andere gebieden in West-Java.

Lees: Gaat niet meer, hoofd van Komnas HAM zinspeelt op gevallen van apparaatgeweld en Papoea-kwesties

Vanuit het Monas-gebied was de menigte naar het presidentiële paleis verhuisd. Helaas werd de actie geblokkeerd door de politie naast het paardenstandbeeld, dus de menigte trok terug naar Monas en zette de actie voort naar het DPR/MPR-gebouw om dezelfde eisen over te brengen.

Actiecoördinator Charles Kossay zei dat de ratificatie van de nieuwe DOB-wet zo snel mogelijk moet worden uitgevoerd. Het doel is dat het Papoea-volk net als andere provincies in Indonesië welzijn kan voelen. "De uitbreiding van de nieuwe autonome regio's zal het welzijn van het land van Papua en OAP op één lijn brengen met hun broers in andere provincies", zei Charles tijdens een ontmoeting op de locatie.
 
In een persbericht legde Charles uit dat regionale uitbreiding de logistieke routes in Papua, dat geografisch vol natuurlijke uitdagingen zit, kan verkorten. Zodat logistieke fulfilment snel, effectief, efficiënt en goedkoop kan worden gedaan. Daarnaast kan de vorming van een nieuwe provincie de bestuurlijke commandolijn verkorten.

Op die manier kunnen gemeenschapsdiensten snel worden uitgevoerd, vooral in afgelegen gebieden. "Deze uitbreiding zal de resultaten van de ontwikkeling gelijkmaken, die tot nu toe praktisch alleen zijn genoten door OAP-bewoners in stedelijke gebieden, wiens infrastructuur is gebouwd", zei Charles.

Hij vertelde dat de OAP-studentenforums voor nieuwe autonome regio's in Centraal-Papoea, Centraal-Hoogland-Papoea en Zuid-Papoea zich er volledig van bewust waren dat het initiatief van president Jokowi het potentieel had om de beperkte belangen van een handvol elites te dwarsbomen. Dit komt omdat de speciale autonomiefondsen en andere APBD-fondsen gelijkelijk worden toegewezen aan de drie nieuwe autonome regio's. "Dus hun corrupte praktijken worden steeds nauwer", zei Charles.

BRON: https://www.republika.co.id/berita/rdxagn484/forum-mahasiswa-papua-gelar-aksi-support-pengesahan-ruu-dob

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.