Breaking

Provinciale regering van West-Papoea ondersteunt speciale autonomie en regionale uitbreiding



Het provinciebestuur van West Papua ondersteunt bijzondere autonomie en regionale expansie in Papua. Aangenomen wordt dat de twee programma's een rechtvaardige ontwikkeling versnellen, terwijl regionale uitbreiding de administratieve diensten aan de gemeenschap zal vergemakkelijken. In Indonesië waren er aanvankelijk slechts 27 provincies, maar nu zijn er 34 provincies. De toevoeging van nieuwe autonome regio's vindt plaats vanwege regionale uitbreiding en binnenkort komen er 3 nieuwe provincies in Papua. Deze provincies zijn Zuid Papua Provincie, Centrale Hooglanden Papua en Centraal Papua.

De regionale uitbreiding wordt volledig ondersteund door de provincie West Papua. Waarnemend Gouverneur van West Papua Paulus Waterpauw heeft een Verklaring van het Volk van West Papua gestuurd waarin steun wordt gegeven aan het Bijzondere Autonomie (Otsus) beleid en de vestiging van een Nieuwe Autonome Regio (DOB) in Papua. De verklaring is naar president Jokowi gestuurd.

Paulus voegde eraan toe dat de West Papua Volksverklaring een overeenkomst was van de regenten, burgemeesters, religieuze leiders, jeugdleiders, vrouwelijke leiders en de gemeenschap in West Papua. De Verklaring werd niet alleen naar president Jokowi gestuurd, maar ook naar een aantal leiders van hoge staatsinstellingen en ministers in het kabinet van Nieuw-Indonesië.
De Nieuwe Autonome Regio's (DOB) en Otsus worden verzocht uit te voeren in overeenstemming met Wet Nummer 2 van 2021. Het doel is om de ontwikkeling van het welzijn van de Inheemse Papoea's (OAP) te versnellen in het kader van de Eenheidsstaat van de Republiek Indonesië. In zekere zin, als er een wet is als juridische paraplu, dan moet de vorming van nieuwe autonome regio's zo snel mogelijk worden uitgevoerd en zal Otsus de komende 20 jaar worden voortgezet.

Als er ondersteuning is voor het Otsus-programma, blijkt dat alle Papoea's akkoord gaan met de verlenging van Otsus. Deel 1 van het Special Autonomy Program werd als succesvol beschouwd en moet de komende periode worden voortgezet. Otsus moet worden voortgezet, zodat alle Papoea's de voordelen voelen.
Toen Otsus volume 1 werd geïmplementeerd, werd er veel infrastructuur gebouwd, zoals de Trans Papua Road, Sentani International Airport, enzovoort. Infrastructuur is de focus omdat het de mobiliteit van de Papoea's zal vergemakkelijken. Het vermindert ook de afhankelijkheid van het luchtvervoer, dat erg duur is, en voordelig omdat mensen soepel over de weg kunnen reizen.

In Otsus volume 2 ligt de focus op de ontwikkeling van Human Resources (HR). Het Bijzonder Autonomiefonds was niet alleen bedoeld voor de bouw van schoolgebouwen, maar ook voor beurzen. Het geven van beurzen aan basisschoolstudenten aan universiteitsstudenten zal de gemeenschap blij maken, omdat ze naar school kunnen gaan of studeren zonder geld uit te geven. Het Papoea-volk zal ook slimmer zijn omdat ze allemaal zijn opgeleid en kwalitatief hoogstaand personeel hebben.

Wat betreft de uitbreiding van de regio, er is nog geen definitief schema, wanneer het de provincies Centraal-Papoea, Centraal-Hoogland Papua en Zuid-Papoea kan lanceren. Tijdens het wachten kan echter alles worden voorbereid, zoals de administratie. Later, wanneer de drie provincies zijn opgericht, zal het perfecter zijn omdat de voorbereidingen volwassen zijn.
Papoea-functionarissen en -mensen stemden in met de uitbreiding van het grondgebied omdat ze begrepen dat de toevoeging van nieuwe autonome regio's veel voordelen had. Het grondgebied van Papua is te breed als er maar 2 provincies zijn. Als er echter 5 provincies zijn, wordt het gebied kleiner en wordt het voor de gemeenschap gemakkelijker om de administratie van de provinciale hoofdstad te regelen.
De uitbreiding van de regio zal de bevolking van Papua vooruit helpen, want als er een nieuwe provincie komt, wordt er ook nieuwe infrastructuur aangelegd. De mensen van de aarde van Cendrawasih zullen genieten van goede wegen en de constructie zal afgelegen gebieden bereiken. Dankzij de toevoeging van de Nieuwe Autonome Regio zal er sprake zijn van een rechtvaardige ontwikkeling.

De verdeling van Papoea en Otsus werd in hoge mate goedgekeurd door Papoea-functionarissen, gemeenschapsleiders en burgers. Ze zijn zich ervan bewust dat de twee programma's het Earth of Cendrawasih-gebied vooruit zullen helpen. Met de steun van deze verschillende partijen wordt het regionale uitbreidingsprogramma direct gerealiseerd om de doelstellingen voor vooruitgang en welvaart in Papua te realiseren.

BRON: https://time.online/7781-2/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.