Breaking

Inheemse Papoea-gemeenschap van Surabaya Verklaring van steun voor de oprichting van speciale autonomie Volume II



De inheemse Papoea-gemeenschap (OAP) in Surabaya hield een verklaring en las een standpuntbepaling voor om de duurzaamheid van Special Autonomy (Otsus) Volume II en de uitbreiding van de nieuwe autonome regio's (DOB) in de provincies Papua en West-Papoea te ondersteunen, Dinsdag (21/6/2022).

Deze aangifteactiviteit werd door tientallen mensen bijgewoond. Enkele van de aanwezigen hielden posters omhoog met de tekst: 'Wij Papoea's in Oost-Java steunen de duurzaamheid van speciale autonomie in Papua', 'Otsus Volume II gaat door' en 'Otsus en DOB zijn Gods zegen voor het land van Papua'.
 
De persoon die verantwoordelijk is voor de activiteiten, Mika Korwa, zei dat er vijf verklaringen zijn afgelegd door OAP Surabaya. Dit is te danken aan de ratificatie van de Speciale Autonomiewet (Otsus) Deel II door het Indonesische parlement en de goedkeuring door de regering van het plan voor de uitbreiding van Nieuwe Autonome Regio's (DOB) in de provincies Papua en West Papua.

"Wij zijn een grote familie van de inheemse Papoea-gemeenschap die naar Oost-Java is gemigreerd, vooral in Surabaya, we verwelkomen dit beleid", zei Mika, een senior figuur in Surabaya OAP.

Verder is de verklaring van zijn standpunt ook in lijn met de verklaring van de gouverneur van Papua, Lukas Enembe, tijdens een ontmoeting met het ministerie van Binnenlandse Zaken in Jakarta op 17 juni 2022.

“Tijdens de bijeenkomst steunde de gouverneur van Papua de uitbreiding met als doel het welzijn van het Papoea-volk te ontwikkelen. Evenzo, de provinciale regering van West Papua, samen met de regenten, burgemeesters, traditionele leiders, religieuze leiders en alle elementen van de samenleving in de provincie West Papua, die unaniem het Otsus- en DOB-beleid steunen”, zei hij.

Daarom geeft zijn partij via OAP Surabaya ook een visie, die vijf punten van houdingsverklaring bevat. Het volgende is de inhoud van de verklaring:

1) We staan volledig achter de ratificatie van de Speciale Autonomiewet (Otsus Volume II) die natuurlijk in verschillende aspecten is geëvalueerd en verbeterd, omdat de voordelen ervan algemeen zijn gevoeld door Papoea's, inclusief onze jongere broers en zussen die buiten Papua studeren, zoals Surabaya , via beurzenprogramma's en diverse andere educatieve hulpmiddelen.

2) Wij, de inheemse gemeenschap van Papoea's in Surabaya, steunen het plan om de regio te verdelen via het mechanisme voor de oprichting van een nieuwe autonome regio (DOB) in Papua, omdat dit al lange tijd de ambitie is van het Papoea-volk in de context van rechtvaardige ontwikkeling en het oprukken van Papoea op gelijke voet met andere provincies in Indonesië.

3) We nodigen alle elementen van de Papoea-migrantengemeenschap uit, waar ze ook zijn, om Otsus en DOB gezamenlijk te steunen in het belang van een welvarend en vreedzaam Papua.

4) We vragen de regering om de Papua-kwestie waardig op te lossen om een gunstige en vreedzame situatie in Papua te creëren.

5) We doen een beroep op alle partijen, stop provocaties en hoax nieuws over Papua, God heeft Papua tot een deel van de Republiek Indonesië gemaakt, laten we naar de toekomst kijken, het vaderland bouwen, Papua bouwen.

"Het voorlezen van de punten van de houdingsverklaring werd voorgelezen door vertegenwoordigers van de deelnemers, gelijktijdig gevolgd door de andere deelnemers", zei Mika.

De deelnemers aan de verklaring waren een combinatie van OAP-cijfers, anciënniteit, studenten en inheemse Papoea-studenten die in het gebied van Groot-Soerabaja wonen, zoals Sidoarjo en Madura.

Eerder zei de gouverneur van Papua, Lukas Enembe, in een persbericht in Jayapura, zaterdag (18/6/2022), dat zijn partij sinds 2014 de centrale regering had voorgesteld de provincie Papua op te delen op basis van gebruikelijk grondgebied.

"De hoop is dat wanneer deze uitbreiding plaatsvindt, deze automatisch zal worden gevolgd door een versnelling van het ontwikkelingsbeleid en het begrotingsbeleid", zei hij.

Volgens Lukas zijn er nu vijf gewoontegebieden en zal slechts één wet worden besproken, namelijk Noord-Papoea zoals voorgesteld.

"Wanneer de verdeling van de provincie plaatsvindt, moet deze automatisch worden gevolgd door de versnelling van de ontwikkeling ervan volgens de wil van de centrale regering", concludeerde hij.

BRON: https://beritajatim.com/events/komunitas-orang-asli-papua-surabaya-declarasi-support-pemunjukan-otonomi-specific-volume-ii/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.