Breaking

Papoea-leiders vragen KNPB-voorzitter Dogiyai Saugas Goo om provocaties tegen OAP te stoppen



Het Nationaal Comité West Papua (KNPB) staat bekend als een verboden organisatie die een slechte reputatie heeft en vaak de veiligheid in Papua verstoort. Via de KNPB en andere vleugels van maatschappelijke organisaties is bekend dat de groep probeert een aantal regeringsbeleid af te wijzen.

Met betrekking tot het nieuws en plannen voor een demonstratie die zal worden uitgevoerd door KNPB Dogiyai in Nabire Regency, benadrukte een van de Papoea-leiders, Etinus Murib, SH., MH. de voorzitter van KNPB Dogiyai, Saugas Goo, om te stoppen met het provoceren van de gemeenschap alleen maar om doelen op te leggen. de politiek.

“Saugas Goo en KNPB hebben belangen die veel partijen alleen maar schaden. Stop met het provoceren van het publiek om uw politieke doelen op te leggen', zei Etinus Murib. (20/6)

Volgens Murib is de provocatie van Saugas Goo om mensen uit te nodigen de straat op te gaan tegen het uitbreidingsplan een daad die veel partijen zal schaden en sympathisanten tot een schild zal maken.

"Je kunt alleen achter de schermen praten, als er later incidenten en rellen zijn die impact hebben op de gemeenschap, moet je rennen en je verstoppen en om hulp vragen. Doen alsof je een slachtoffer bent en bezig met pleiten op sociale media", voegde hij eraan toe.

Als een figuur die als een leider wordt beschouwd, zou Saugas Goo zichzelf verstandig moeten kunnen positioneren. Murib legde uit dat Saugas Goo zijn hersenen en kracht voor betere doeleinden zou moeten kunnen gebruiken.

“Waar je hersenen en intelligentie gebruikt zouden moeten worden voor het welzijn van Gods volk. Wees geen Judas, verrader. God heeft alles gegeven voor zijn volk, dus gebruik het goed", zei Murib.

Murib benadrukte dat het plan van de regering om een nieuwe autonome regio (DOB) of divisie te vormen, in het algemeen belang is en een beter leven moet bieden.

“Vandaag heeft God bewezen en een beter leven gegeven door DOB, dus we moeten toegeven dat dit een zegen van God is. Zegeningen in het leven zijn iets waar we dankbaar voor moeten zijn, wat inhoudt dat Gods wil niet mag worden verworpen", voegde hij eraan toe.

Etinus Murib vroeg in zijn toespraak alle Papoea's om zich niet te laten provoceren en te reageren op de verklaring van Saugas Goo omdat het henzelf alleen maar schade zou berokkenen. Want als er een arrestatie is door de veiligheidstroepen, dan zal de gemeenschap zelf verliezen.

"Aan de mensen die op de hoogte zijn van de uitnodiging van Judas Saugas Goody Goo, laat je niet provoceren en volg zijn provocatie niet, want het zal ons alleen maar schaden, niet hem. Als er rellen zijn en arrestaties worden verricht, is de gemeenschap het slachtoffer. Wij zullen zelf de gevolgen dragen', besloot Murib.

BRON: https://time.online/7659-2/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.