Breaking

Deze jonge Papoea-leider noemt DOB een gouden kans voor inheemse Papoea's



De jonge Papoea-leider Steve Rick Elson Mara ziet de uitbreiding van de Nieuwe Autonome Regio als een gouden kans voor inheemse Papoea's om vooruitgang te boeken, te werken en onafhankelijk te zijn.

"DOB Papua is een gouden kans voor Papoea's om vooruitgang te boeken, te werken en onafhankelijk te zijn, evenals een manier om te bewijzen op verschillende gebieden, natuurlijk moeten ze klaar zijn met gekwalificeerde vaardigheden en capaciteiten", zei Steve tegen Tribun-Papua.com , dinsdag (21/6/2022). ).
 
De man die op 8 september 1994 in Wamena werd geboren, is optimistisch dat Papua na de splitsing beter zal zijn.
 
"Door de span of control te doorbreken die tot nu toe niet optimaal was, zullen overheidsdiensten op het gebied van onderwijs, economie, sociaal en gezondheid steeds meer afgelegen hoeken bereiken", zei hij.

Ook heeft hij meermaals gevraagd dat inheemse Papoea's (OAP) met een bachelordiploma zonder toetsing de arbeidsmarkt kunnen betreden.
 
Steve vroeg zelfs om 80 procent van de OAP-stoelen of 16.000 stoelen te geven aan Papoea's die een diploma hebben en desnoods zonder de test af te leggen.

Hij zei dat de vorming van de Nieuwe Autonome Regio (DOB) voor Papua spoedig gerealiseerd zou worden.
 
"Voor mij is er geen tijd meer om te praten over de voor- en nadelen van nieuwe autonome regio's, maar we moeten in de toekomst een constructieve kijk hebben op hoe Papoea's de verdeeldheid kunnen vullen", zei hij.

Volgens hem zijn de verschillende acties gewoon een verspilling van energie.
 
“Het wordt tijd dat we samen gaan zitten en kijken naar de toekomst van Papoea. Met de vorming van nieuwe nieuwe autonome regio’s, welke kansen moeten we stimuleren om gehoord te worden zodat wij als meesters in ons eigen land nieuwe autonome regio’s kunnen vullen regio's", zei hij.

Steve ziet Papoea-Nieuw-Guinea als een kans voor Papoea's, zodat ze zich kunnen vestigen om elke gelegenheid die er is te vervullen.

BRON: https://papua.tribunnews.com/2022/06/21/steve-dob-dalam-kesempatan-emas-bagi-orang-asli-papua-untuk-maju-berkarya-dan-mandiri

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.