Breaking

Papoea-jonge generatie tevreden met leiderschap van president Jokowi



Volgens het onderzoek is de Papoea Jonge Generatie tevreden met het leiderschap van president Jokowi. De hoge mate van tevredenheid van de Papoea Jonge Generatie is een vorm van waardering voor het vertrouwen dat de Papoea's hebben gegeven aan de centrale overheid in een poging om Papua te ontwikkelen.


Het onderzoek is begin maart 2022 uitgevoerd door R&D Kompas in de provincies Papua en West Papua onder jongeren van 20-39 jaar. Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat meer dan 63% van de jonge respondenten zeer tevreden is over de prestaties van de centrale regering onder leiding van president Jokowi.

De voorzitter van de Indonesische Student and Millennial Alliance (AMMI), Nurkhasanah, erkende de tevredenheid over het optreden van president Jokowi. Dit komt doordat president Jokowi er tijdens de twee periodes van zijn leiderschap in is geslaagd het Nawacita-programma naar voren te schuiven.

Het Nawacita-programma is de negen nationale ontwikkelingsprioriteiten in het tijdperk van het Jokowi-voorzitterschap. Nawacita komt uit het Sanskriet waar nawa negen betekent, en cita wat hoop, verlangens en dromen betekent. Nawacita zijn negen hoop, evenals hoop van president Jokowi voor het welzijn van het Indonesische volk.

In het derde punt van Nawacita wordt uitgelegd dat de prioriteit van de regering van president Jokowi is om Indonesië vanuit de periferie te ontwikkelen door regio's en dorpen te versterken in het kader van de Unitaire Staat van de Republiek Indonesië.

Nurkhasanah zei dat president Jokowi sinds het begin van het leiden van Indonesië graag een doeltreffend recept voor ontwikkeling wilde gebruiken dat niet alleen de groei verhoogt, maar ook het eigen vermogen verspreidt. President Jokowi is zich ervan bewust dat de ontwikkelingsmethode die zich richt op het trickle down-effect, namelijk met ontwikkeling in stedelijke gebieden, heeft gefaald. Door vanuit de rand van de regio te bouwen wordt de Gezamenlijke Welvaart optimaal bereikt.

Nurkhasanah voegde eraan toe dat bouwen vanuit de regio in brede zin niet alleen territorialiteit betekent, maar ook een kwestie van het ontwikkelen van menselijke hulpbronnen die tot nu toe zijn gemarginaliseerd.

De meerderheid van de jongeren in Papua en West Papua vindt het optreden van de overheid erg goed. Uit de resultaten van het Kompas Onderzoek en Ontwikkelingsonderzoek is bekend dat het overheidswerk op sociaal-cultureel gebied het meest wordt gewaardeerd door de jongere generatie in Papua, met een tevredenheidsgraad van 78%. Ongeveer 73% van de respondenten vindt vrijheid van organisatie positief, terwijl het waarborgen van het recht op onderwijs voor Papoea's door 64,5% van de respondenten wordt gewaardeerd.

In de gezondheidssector bereikte de tevredenheid 64,3%. Op het gebied van rechtshandhaving gaf 47,1% van de respondenten aan zeer tevreden te zijn met de centrale overheid en 51,2% van de lokale overheid. Verder gaf in de economische sector 48,8% van de respondenten aan zeer tevreden en tevreden te zijn over de centrale overheid en 51,1% over de lokale overheid.

Dit onderzoek van Litbang Kompas heeft een betrouwbaarheidsniveau van 95%, met een foutenmarge van 4,9%. Plaatsvervangend V presidentiële stafchef Jaleswari Pramodhawardani zei dat de resultaten van dit onderzoek bevestigden dat er waardering was voor de keuze van ontwikkelingsstrategieën die door president Jokowi werden uitgevoerd. Jaleswari voegde eraan toe dat president Jokowi wordt beschouwd als zeer bezorgd over het perspectief van jongeren bij het uitvaardigen van beleid met betrekking tot de ontwikkeling van gemeenschapswelzijn in Papua en West-Papoea.

De tevredenheid van de jonge generatie in Papua met het optreden van de regering van president Jokowi is een waardevolle waardering voor de regering om haar werk te blijven doen om Papua te ontwikkelen. Een welvarend, rechtvaardig en welvarend Papoea is onze gemeenschappelijke hoop en droom, om Indonesië Forward 2045 te verwelkomen.

BRON: https://www.deliknews.com/2022/06/17/generation-muda-papua-puas-dengan-kepemimanan-ppresi-jokowi/?amp

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.