Breaking

Papoea-academici: het gratis leerprogramma is geschikt voor implementatie in de hooglanden van Papua



Het door het ministerie van Onderwijs, Cultuur, Onderzoek en Technologie (Kemendikbudristek) geïnitieerde Free Learning-programma wordt geschikt of zeer geschikt geacht om in het bergachtige gebied van Papua te worden toegepast.

De lancering van Antara, dit werd overgebracht door een academicus uit Jayawijaya Regency, Papua Province, Marthen Medlama, in zijn officiële verklaring in Wamena, zondag 26 juni 2022p

Marthen zei dat het Free Learning Program zeer geschikt was om te worden geïmplementeerd in het bergachtige gebied van Papua.
 
Dit komt omdat de Papua-berggemeenschap in het algemeen het snel zal begrijpen als het leren met oefening wordt uitgevoerd.

"Ik zeg altijd in mijn geschriften en presentaties dat als je bergmensen lesgeeft, het beter is om te oefenen. Als het alleen maar theorie is, gaat het langzaam. Mensen hier zijn goed in oefenen, ze begrijpen het meteen heel goed", zei Marthen, geciteerd uit Antara, Zondag 26 juni 2022. nacht.

Hij gaf ook een voorbeeld dat sommige kinderen uit de bergen van Papua vliegtuigen kunnen besturen omdat ze direct oefenen.
 
"Onze broers en zussen gaan niet naar de vliegschool, ze kunnen vliegtuigen nemen vanwege directe oefening en dat moet hier worden toegepast en de SMK hier is geweldig, ze zijn goed begonnen", legde hij uit.

Daarnaast heeft die leraar van Agamua Stimik
voegde toe dat middelbare scholen voor beroepsonderwijs (SMK) in het gebied het programma voor onafhankelijk leren hadden geïmplementeerd.
 
"Ik zie veel scholen voor beroepsonderwijs met goed dual system onderwijs (PSG), dit noemen we zelfstandig leren, ze genieten meteen van het leerproces in het veld", zei hij.

"Dus ze weten hoe de overheid werkt. Als hij bijvoorbeeld PSG op kantoor is. In de werkwereld zien ze het daar meteen", vervolgde hij.

BRON: https://papuabarat.tangan-rakyat.com/education/pr-2114845337/akademisi-papua-program-merdeka-learning-fit-applied-di-region-pegunungan-papua


Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.