Breaking

De minister van Binnenlandse Zaken legt het belang uit van de uitbreiding van Papua, voor ontwikkeling en verkorting van de bureaucratie



De regering en de DPR bespreken momenteel 3 Wetsontwerpen (RUU's) met betrekking tot de vorming van drie nieuwe provincies in Papua. Minister van Binnenlandse Zaken (Mendagri) Tito Karnavian zei dat de verdeling van het grondgebied in Papua om een aantal redenen moest worden uitgevoerd. Tito benadrukte dat regionale expansie een positief effect had, namelijk het versnellen van de ontwikkeling en het verkorten van de bureaucratie. Met de reorganisatie van de bureaucratie in Papua kan sneller worden beslist. Vervolgens werden bureaucratische hervormingen doorgevoerd, zodat de openbare diensten in de toekomst beter zouden zijn.

"Deze uitbreiding zal de ontwikkeling versnellen. Waarom? Eén, korte bureaucratie. Mensen uit Asmat moeten voor de middelbare school zorgen, leraren zorgen, ze moeten naar Jayapura, hoeveel kost het? Vanaf Boven Digoel moet je naar Jayapura, het is ver. Vanuit Paniai, Intan Jaya, moeten ze allemaal naar Jayapura', zei Tito dinsdag (21/6/2022) tijdens een ontmoeting in het DPR RI Building, Senayan, Jakarta. "Bovendien weten we dat de geografie van Papua erg breed is, drie keer het eiland Java. En het terrein is zwaar, bergbos. De spreiding van de samenleving is erg hoog. Daarom is een van de sleutels om deze ontwikkeling te versnellen, om uit te breiden", zei hij. De voormalige korpschef van de politie zei dat regionale expansie niet nieuw is in Indonesië. Volgens hem zijn door de splitsing inmiddels verschillende provincies ontwikkeld, zoals Lampung, Jambi, Zuidoost-Sulawesi, West-Sulawesi, tot Centraal-Sulawesi.

“Vroeger was Bengkulu, de Bangka Belitung-eilanden, een gebied waar werknemers lui waren om daar te werken. Hetzelfde geldt voor Sulawesi, mensen willen eerst naar Mamuju, ik heb daar gewerkt. Het is te laat om naar Centraal Sulawesi te gaan', zei Tito. Tito hoopt dat deze uitbreiding kan leiden tot een versnelling van de ontwikkeling in Papua. Zo kan de regering volgend jaar beginnen met uitbreiden in Papua. "Als de wet is voltooid, is het onze taak om met de DPR te coördineren om de routekaart, de veldstappen, ontmoetingen tussen instellingen, provincies en districten allemaal intens te maken. Ik heb de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken de opdracht gegeven om de routekaart op te stellen”, voegde hij eraan toe. Wetsvoorstel voor de oprichting van 3 provincies in Papua moet eind juni worden aangenomen

Zoals eerder gemeld, heeft Commissie II van het Indonesische Huis van Afgevaardigden (DPR) vandaag 3 wetsvoorstellen besproken met betrekking tot de vorming van drie nieuwe provincies in Papua. De bespreking van dit wetsvoorstel is naar verwachting eind juni 2022 afgerond. De bespreking van de drie wetsvoorstellen met betrekking tot regionale expansie in Papua werd bijgewoond door de voorzitter van Commissie II van de DPR Ahmad Doli Kurnia en de minister van Binnenlandse Zaken ( Mendagri) Tito Karnavian. In de bijeenkomst legde Tito uit dat de verdeling van het territorium in Papua eigenlijk niets nieuws is. Volgens Tito kan regionale expansie in Papua de ontwikkeling in het gebied versnellen. “Dit model is ook niet nieuw in Papua. We weten dat in 2008 Papua ook verdeeld was en er een nieuwe provincie West-Papoea was en we zagen positieve resultaten", zei Tito dinsdag in de vergaderzaal Commission II van het DPR RI-gebouw, Senayan, Jakarta.

Tito gaf een voorbeeld van ontwikkeling in voorheen geïsoleerde gebieden, zoals Tambrauw Regency, Maybrat Regency en South Sorong Regency. Hij beweerde dat de drie regentschappen nu open zijn en versnellen in vergelijking met voorheen. Daarom, legde Tito uit, werden 3 wetsvoorstellen met betrekking tot regionale expansie in Papua besproken om het welzijn van het Papoea-volk te bevorderen. “Deze uitbreiding is bedoeld om de ontwikkeling te versnellen. We willen allemaal dat het welzijn van het Papoea-volk, vooral de inheemse Papoea's, met deze uitbreiding toeneemt ", zei hij. Bovendien heeft Tito de probleeminventarislijst (DIM) ingediend bij Doli als hoofd van Commissie II van de DPR.

Commissie II van de DPR en de regering hebben ook een werkcommissie (panja) gevormd om 3 wetsvoorstellen te bespreken met betrekking tot de vorming van 3 nieuwe provincies in Papua. "Dan zullen we toestemming vragen voor de vorming van een discussiecommissie", aldus Doli. Doli maakte bekend dat de afronding van het wetsvoorstel woensdag (29/6/2022) zou zijn. Het is de bedoeling dat het wetsvoorstel de volgende dag, namelijk donderdag (30/6/2022), naar de plenaire vergadering wordt gebracht om in wet te worden omgezet. "Maandag, dinsdag, woensdag maken we de laatste hand aan het wetsvoorstel, zodat we woensdag kunnen beslissen over niveau I. Dan kunnen we op de 30e, als ik me niet vergis donderdag, de wet afronden. Hopelijk kan dit soepel verlopen', voegde Doli eraan toe. Eerder had de DPR tijdens de plenaire vergadering van de DPR op 12 april 2022 3 wetsvoorstellen vastgesteld met betrekking tot de verdeling van het grondgebied in Papoea in een DPR-initiatiefwetsvoorstel. De drie wetsvoorstellen zijn het wetsvoorstel tot oprichting van de provincie Zuid-Papua, het wetsvoorstel tot oprichting van de provincie Centraal Papua en het wetsvoorstel tot oprichting van de provincie Central Highlands Papua.

BRON: https://time.online/7705-2/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.