Breaking

Niet alleen aan Jokowi, Paulus Waterpauw stuurde een steunbetuiging voor de nieuwe autonome regio aan de vice-president & verschillende ministers



De Nieuwe Autonome Regio (DOB) in Papua staat in de schijnwerpers.

Onlangs stuurde de waarnemend (Pj) Gouverneur van West Papua Paulus Waterpauw een document steunbetuiging aan Otsus en DOB.

Verder stuurde Paulus Waterpauw een verklaringsdocument van de bevolking van West-Papoea met daarin steun voor Wet nummer 02 van 2021 betreffende Bijzondere Autonomie (Otsus) en de vestiging van nieuwe autonome regio's in Papua aan president Joko Widodo (Jokowi).
 
De verklaring, die een overeenkomst is tussen de regent, burgemeester, Forkompinda, religieuze leiders, traditionele leiders, jeugdleiders, vrouwelijke leiders en het volk van West-Papoea, is voorgelezen op het werkvergaderingsforum Regent/burgemeester van de provincie West-Papoea bij de PKK. Gebouw, Arfai, Manokwari Regency, Provincie West Papua, West Papua, 14 juni 2022.

Dit steundocument is niet alleen gericht aan de president, maar ook aan de leiders van de hoogste staatsinstellingen en een aantal ministers.

"Het document voor de verklaring van beleidsondersteuning voor de speciale autonomiewet en de nieuwe autonome regio's wordt ingediend bij de president, vice-president, voorzitter van de MPR, voorzitter van de DPR, voorzitter van de DPD, Menkopolhukam, minister van Binnenlandse Zaken, Minister van Financiën, Minister van Recht en Mensenrechten, Minister van Nationale Ontwikkelingsplanning/Bappenas en Chef van de Presidentiële Staf", aldus Waterpauw in een schriftelijke verklaring van maandag. ontvangen door Kompas.com, donderdag (16/6/2022) .

De inhoud van de verklaring benadrukte de unanimiteit van West-Papoea's houding van het leiderschapsniveau naar mensen met verschillende achtergronden die uitbreiding wilden in de vorm van nieuwe autonome regio's en bijzondere autonomie.

Een van hen verklaarde dat traditionele leiders, religieuze leiders, gemeenschapsleiders, arbeiders, vrouwen, jeugdleiders die alle lagen van de samenleving in de provincie West Papua vertegenwoordigen, zich inzetten om de implementatie van het speciale autonomiebeleid in Papua te ondersteunen.

DOB en Otsus worden verzocht te worden uitgevoerd in overeenstemming met wet nr. 2 van 2021 om de ontwikkeling van het welzijn van de inheemse bevolking van Papoea (OAP) te versnellen in het kader van de Unitaire Staat van de Republiek Indonesië.
 
Zakarias Horota, secretaris van de Papoea-gebruikelijke raad Regio III Doberai las de verklaring voor, na voorafgegaan te zijn door de indiening van aspiraties door gemeenschapsleiders, Soleiman Sikirit, en jeugdleiders, Sius Dowansiba.

De voormalige politiechef van West Papua legde uit dat de steunbetuiging voor de uitbreiding van de regenten en het volk van West Papua een van de resultaten was van de uitvoering van de plenaire werkvergadering van de regenten en burgemeesters van West Papua.

"De werkvergadering werd gevormd als een forum voor consolidatie van de overheid, samenwerking en synchronisatie van programma's in de regio's met de provincies", zei hij.

"Het doel is om het bestuur en de soliditeit van de overheid en de regionale autonomie te ondersteunen om een schone, effectieve en verantwoordelijke overheid te realiseren", voegde hij eraan toe.
 
Waterpauw ondertekende ook het verklaringsdocument met de regenten, burgemeesters en gemeenschapsleiders van West-Papoea.

Het verklaringsdocument is ondertekend door een aantal partijen, waaronder regent van Maybrat Bernard Sagrim, regent van Teluk Wondama Hendrik Syake Mambor, regent van Manokwari Hermus Indou, regent van Kaimana Freedy Thie, plaatsvervangend regent van South Sorong Wempi Wely Rengkung, waarnemend regent van Tambrauw Engelberthus G. Kocu, voorzitter West Papoea Volksvergadering Maxsi Nelson Ahoren, en een aantal andere figuren.

BRON: https://papuabarat.tribunnews.com/2022/06/21/tak-hanya-pada-jokowi-paulus-waterpauw-kirim-declarasi-supportan-dob-pada-wapres-senomor-menteri

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.