Breaking

YPMAK blijft pushen om inheemse Mimika-dorpen te bouwen



De Amungme and Kamoro Community Empowerment Foundation (YPMAK), Papua, maandag (20/6/2022) zet zich voortdurend in om de ontwikkeling van dorpen aan te moedigen die de woonplaats zijn van de Mimika-inboorlingen.
 
Bij die gelegenheid vroeg de directeur van YPMAK, Vebian Magal, om het dorpsprogramma professioneel te beheren, zodat de voordelen precies waren afgestemd op de belangen van de dorpsbewoners.

Het YPMAK Highland Village Program richt zich op 8 dorpen, namelijk Agimuga, Tsinga, Aroanop, Hoya, Dumadama, Jila, Wa Banti en Alama. In de toekomst wordt het uitgebreid naar 10 dorpen.
 
"We beheren het dorpsprogramma professioneel, verantwoordelijk en volgen de bestaande regels, zodat de voordelen voor de bewoners goed zijn", zei hij.

Verder, legde Vebian Magal uit, bevindt de laatste fase van het Kampung Higland-programma zich in de uitbetalingsfase van de tweede fase van het 2021-programma.
 
Hij gaf toe dat de eerste fase van het Kampung-programma leek te worden achtervolgd door de tijd, waardoor de hulpverlening niet optimaal werd uitgevoerd, zodat deze werd gehinderd door rapportage of administratieve documenten van het personeel van de Dorpswerkgroep (Pokja).

Vebian benadrukte echter dat het succes van het programma ligt in de prestaties van het Pokja-team, niet in de stichting of de banksector, vooral in het maken van programmarapporten volgens de algemene voorwaarden op basis van de werkovereenkomst.

“Het succes van dit programma ligt bij het Pokja-team, niet bij YPMAK of BRI. Hier moeten we elkaar steunen en aanmoedigen, wij bij YPMAK staan klaar om het Pokja-team in Highland te ondersteunen van Duma-dama tot Alama. Zodat het geld dat naar de gemeenschap is gestuurd, kan worden gebruikt in overeenstemming met het beoogde doel', zei hij.
 
Hij moedigde het Pokja-team, dat werd gedomineerd door jonge mensen, aan om agenten van verandering te worden door het paradigma van de gemeenschap te veranderen van een voorstel- of verzoekcultuur naar een werkcultuur.
 
Door ijverig te werken, zal het zegeningen brengen voor de mensen die werken. Het YPMAK Village Program maakt geen deel uit van de rechten van de gemeenschap, zodat als zich een probleem voordoet, wordt gevraagd dit niet op te lossen door middel van een dwarsbalk.

Deze positieve verandering is niet alleen de verantwoordelijkheid van YPMAK, maar van alle burgers, vooral de jongere generatie die hoger onderwijs heeft genoten, zodat ze meer kennis opdoen.
 
Daarnaast herinnerde Vebian er ook aan dat het Pokja-team eerlijk en transparant zou kunnen werken, van budgetvoorbereiding tot budgetgebruik en programmarapportage, zodat het YPMAK Village-programma extra inkomsten voor gezinnen in het dorp zou kunnen creëren.

“Het geld dat het Pokja-team zal ontvangen, moet de gemeenschap bereiken om werkprogramma's te financieren die door de gemeenschap en voor de gemeenschap worden uitgevoerd. Het YPMAK Village-programma gaat meer over het bijbrengen van een werkcultuur in de gemeenschap", hoopte hij.
 
Ondertussen zei de secretaris van YPMAK, Johana Saidui, dat voorafgaand aan de uitbetaling van de middelen van het Highland Village Program, het personeel van het Pokja Team eerst twee dagen technische begeleiding zou krijgen.
 
Het personeel van het Dorpswerkgroepteam uitrusten in administratieve zaken zoals het maken van RAB-activiteiten en verantwoordingsrapporten.

"Twee dagen voor Bimtek-activiteiten, zodat vrienden in de Pokja kunnen leren om een Budgetplan op te stellen, de RAB voor elke activiteit en het opstellen van financiële verantwoordingsrapporten", zei hij.

Johana hoopt dat zodra het geld van de bank is uitbetaald, het Pokja-personeel bestaande uit de voorzitter en de penningmeester direct naar het dorp kan terugkeren om het programma goed uit te voeren en verslag uit te brengen, zodat het direct kan doorgaan met het programma van het lopende jaar .
 
Het Pokja-team werd gevraagd niet in Timika City te blijven, zodat de fondsen van het Dorpsprogramma snel in hun respectievelijke dorpen zouden kunnen aankomen en het programma onmiddellijk kon worden gestart.

"Zodra de activiteit is afgelopen is er een uitbetaling bij de bank en wordt deze direct naar het dorp gestuurd, zodat deze niet langer in Timmika City blijft. We hopen dat alle processen in het dorp worden uitgevoerd en dat er documentatie is zodat het verantwoordingsrapporten ondersteunt", zei hij.
 
Na de aanwijzing van de YPMAK-leiding ging het evenement verder met de ondertekening van het opnamebewijs door de bankmedewerker en eindigde met een groepsfoto en een vriendschappelijke ontmoeting.

BRON: https://papua.tribunnews.com/2022/06/21/ypmak-terus-push-bangun-kampung-warga-asli-mimika?page=2

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.